Suspendatul Cristian Preda critică PDL

| 19 aug, 2013

Europarlamentarul Cristian Preda, suspendat din PDL, îi atacă pe liderii PDL, transmiţîndu-le că la Cotroceni nu se poate ajunge de pe locul doi. "E ridicol că PDL îşi umflă muşchii de 15% în faţa partidelor care au 5%", a spus, luni, la RFI, Cristian Preda.

"E confirmat de altfel pur şi simplu un punct de vedere care a fost exprimat deja în decembrie anul trecut, după legislative. Singura notă nouă care a apărut este aroganţa celui puternic faţă de cei mai slabi. Sigur, e puţin trist şi aş zice şi ridicol să îţi arăţi muşchii de 15% în faţa celor care au 5%. (...) Cred că aroganţa celui puternic faţă de cei mai slabi nu e un motiv de bucurie, în general nu-i bine să exprimi public aşa ceva, dar cu atât mai clar e că asta nu aduce voturi", apreciază Preda.

El speră ca alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la preşedinţia României să nu fie un simulacru.

"Eu mă bucur că PDL a recurs până la urmă la metoda pe care i-am indicat-o inclusiv public lui Vasile Blaga în urmă cu mai multe luni şi anume alegerea de către toţi membrii PDL a candidatului. E un lucru bun, dacă, sigur, competiţia va fi cu adevărat corectă şi nu va fi un simulacru. Blaga de altfel s-a şi grăbit să indice că are o preferinţă. Era bine să rămână în poziţia de arbitru al competiţiei, ca preşedinte de partid care a spus în acelaşi timp că nu e interesat de intrarea în cursa pentru desemnarea ca prezidenţiabil", a mai spus Preda.

Potrivit acestuia, "e bine ca oricine e interesat de cursa prezidenţială şi are sensibilităţi de centru-dreapta să se poată pronunţa''.

''Ideea că doar în parohia PDL se va decide nu-i sănătoasă. Îmi vine să le transmit foştilor mei colegi că e bine să se trezească. La Cotroceni nu poţi ajunge de pe locul doi, cum s-a ajuns în Parlamentul României. De altfel, tot BPN-ul actual al PDL-ului e format în majoritatea lui din oameni care au intrat în Parlament de pe locul doi. La Cotroceni, dragă Cătălin Predoiu, nu se ajunge de pe locul doi. Cred că ar trebui găsite resurse pentru a stimula o competiţie care să dea pe cineva cu şanse la 50%, nu cu şanse la 15% sau cum am auzit că e fixat acum obiectivul pentru europarlamentare din partea PDL la 20%. Asta nu-ţi dă cu adevărat premiul întâi, iar la Cotroceni nu există decât premiul întâi, asta vreau să subliniez", a spus Cristian Preda.

Tag-uri: cristian preda, pdl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ