Sute de persoane care lucrau la negru, depistate de Inspecţia Muncii

| 11 aug, 18:41

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 312.004 de euro (1,336 milioane lei) în perioada 3 - 7 august 2015, după ce a depistat 120 de persoane care lucrau la negru, informează, marţi, instituţia.

 

Dintre acestea, 37 erau din judeţul Mureş, 16 din Argeş şi 11 din Bihor.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 1,024 milioane de lei, din care 650.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut trei propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 216 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 312.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 73 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă. 37 dintre ele s-au înregistrat în Bucureşti şi 10 în Timiş. La nivel naţional au fost dispuse şase opriri de echipamente pentru a se evita accidentarea lucrătorilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ