Tabloul unui român a făcut senzaţie la Londra. Suma încasată este uriaşă

| 02 iul, 2014

Tablou vândut. Unul dintre tablourile realizate de tânărul pictor român, Adrian Ghenie, a fost vândut la Londra, cu suma de 1.426.500 de lire sterline, echivalentul a 1.778.422 de euro.

Tablou vândut. Tabloul "The Fake Rothko" a fost vândut în cadrul unei licitații organizată de casa Sotheby's, iar suma obținută este de patru ori mai mare decât valoarea estimată de specialişti, care au evaluat lucrarea la 250 – 350.000 de lire sterline. 

Adrian Ghenie a realizat tabloul în ulei pe pânză, în 2010.

Citeşte şi: Cum să ai pe perete un tablou de milioane de euro şi să NU ştii. Povestea unui da Vinci descoperit întâmplător


Considerat drept reprezentant al noului val al artei vizuale româneşti, Ghenie a obținut astfel pentru lucrarea sa un preț  de şase ori mai mare decât cel mai ridicat preţ plătit anterior pentru un alt tabloul al său.

În vârstă de 37 de ani, Adrian Ghenie s-a născut în Baia Mare, absolvind Universitatea de Arte şi Design din Cluj. Din 2013, s-a stabilit la Berlin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ