TABLOURILE lui Vâlcov au ajuns la muzeu. CE urmează să se întâmple cu ele

| 06 apr, 18:26

Cele 125 de tablouri care au fost sechestrate de procurorii DNA in dosarul fostului ministru al Finantelor Darius Valcov se afla in custodia Muzeului National de Arta a Romaniei din Bucuresti.

Institutia muzeala nu este implicata in evaluarea si autentificarea obiectelor de arta preluate. “In conformitate cu prevederile legale si avand in vedere dispozitia Parchetului, Muzeul National de Arta al Romaniei a preluat in custodie de la Directia Nationala Anticoruptie un numar de 125 de obiecte de arta care au fost sechestrate de Parchet in dosarul domnului Darius Valcov“, informeaza institutia muzeala.

Toate obiectele au fost sigilate de Directia Nationala Anticoruptie si vor fi tinute la dispozitia acesteia pe tot parcursul cercetarilor, bunurile urmand a fi expertizate si evaluate de un expert independent, care va fi desemnat de unitatea de parchet, a precizat MNAR.

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost adus luni din Arestul Politiei Capitalei la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a da noi declaratii in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Citeşte şi: Darius Valcov cere inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar

Potrivit surselor citate, Darius Valcov intentiona sa deschida o galerie de arta in Bucuresti, iar in acest scop luase un spatiu si incepuse amenajarea, dar, din cauza cercetarilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de incredere. Anchetatorii ar fi gasit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, din cauza faptului ca Valcov si oamenii sai de incredere s-ar fi grabit sa le ascunda.

Galeria de arta pe care Darius Valcov intentiona sa o deschida in Capitala este pe strada Stockholm, din Sectorul 1, unde anchetatorii au gasit la perchezitii 29 de tablouri. Darius Valcov ar fi dat un milion de lei unui intermediar, in 2013, pentru achizitia de tablouri, au precizat sursele citate.

Operele de arta gasite de procurori la adresa din Sectorul 1 sunt semnate, printre altii, de Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Corneliu Baba, Nicolae Vermont, Nicolae Darascu, Mircea Mihai Ciobanu, Rudolf Negely, Stefan Caltia, Adam Baltatu, Aurel Baiesu, Dumitru Ghiata, Iosif Iser, Samuel Mutzner, George Catargi, Francisc Chiuariu, Constantin Piliuta, Constantin Paulet, Andy Worhol si Mihai Sarbulescu.
Tot la aceeasi adresa au fost gasite si obiecte decorative semnate Pablo Picasso si Victor Brauner.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ