Ţara în care maşinile personale vor deveni INUTILE

| 11 iul, 2014

Capitala finlandeză a anunțat planuri de a transforma rețeaua de transport public într-un sistem de “transport la cerere” până în 2025, un sistem care ar face ca mașinile personale să devină inutile.

 

 

Călătorii vor avea la dispoziție o aplicație pe telefon cu mai multe opțiuni ieftine, flexibile și coordonate de deplasare. Ei vor specifica punctul de plecare și destinația și poate câteva preferințe, iar aplicația va planifica traseul și va funcționa ca platformă universală de plată.
Aplicația va “gândi” cel mai scurt traseu cu cele mai la îndemână mijloace, de la autobuze la biciclete de închiriat sau feriboturi. Imaginați-vă o aplicație pentru trasee prin oraș fuzionând cu o aplicație pentru taxi, una pentru biciclete de închiriat, toate cu o modalitate de plată unică și în sistem de transport public.
Planul a început să fie deja pus în aplicare prin implementarea unui serviciu numit Kutsuplus prin care călătorii pot specifica locul de unde vor să fie luați de autobuz printr-o aplicație
de smartphone. Cererile sunt puse la comun, iar aplicația calculează ruta cea mai bună pentru toată lumea

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ