Tararache (PNL): Înfiinţarea unei comisii de anchetă privind RCA este obligatorie

| 19 sep, 12:56

Deputatul PNL Mihai Tararache consideră că înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind RCA este obligatorie.

"Înfiinţarea unei comisii care să analizeze modul de calcul al costurilor RCA în România este acum obligatorie, iar până la finalul anului poate fi prezentat în Parlament un raport cu soluţii la această situaţie. Este necesar, mai mult ca oricând, să fie pus la punct un sistem de calcul, control şi urmărire a preţului RCA de către ASF. Soluţia propusă în urma întocmirii raportului de către comisie trebuie să reprezinte interesele celor implicaţi: cetăţeni, service-uri, transportatori, firme de asigurări", afirmă liberalul într-un comunicat remis, luni, AGERPRES. 

El arată că până la finalul anului este suficient timp pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă, astfel încât noul legislativ să poată adopta o reglementare clară, adaptată nevoilor pieţei. 

"Situaţia gravă legată de RCA trenează de prea mult timp şi se pare că nu există interes din partea PSD pentru găsirea unei soluţii viabile şi corecte pentru toţi actorii implicaţi", adaugă Tararache. 

Liberalul precizează că a cerut şi anul trecut înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pe tema RCA-ului şi că a interpelat de nenumărate ori ASF-ul, însă susţine că răspunsurile au fost evazive şi nu au prezentat nicio soluţie. 

"Împreună cu Partidul National Liberal am evidenţiat necesitatea înfiinţării unei comisii de anchetă care să audieze asociaţiile clienţilor păgubiţi, ASF-ul, service-urile, asociaţiile de transportatori, Consiliul Concurenţei, cât şi alţi actori implicaţi, dar PSD-ul s-a opus acestei propuneri, astăzi ajungându-se într-un punct critic, într-un blocaj pe piaţa asigurărilor obligatorii", afirmă Tararache.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ