Tăriceanu: A crescut corupţia adusă de marile corporaţii din străinătate

| 08 apr, 14:46

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, vineri, la Iaşi, că în prezent pe lângă corupţia mică, despre care consideră că a început să se diminueze, a crescut marea corupţie, cea "adusă de marile corporaţii din străinătate".

"Una din cauze, nu fac o listă exhaustivă, este proasta salarizare a celor care lucrează în administraţia publică centrală sau locală, care este aproape un îndemn la corupţie. Probabil că sunt şi chestiuni care ţin de natura istorică a evoluţiei României, de anumite mentalităţi, de o anumită ruptură de reperele moralei creştine care au avut loc în perioada comunistă când corupţia a căpătat amploare. Atunci mica corupţie era foarte răspândită. Astăzi, pe lângă mica corupţie, care după părerea mea a început să se diminueze, a crescut marea corupţie. Corupţia la nivel instituţional, corupţia adusă de marile corporaţii din străinătate', a declarat copreşedintele ALDE. 

Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Constantin, Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu au participat, vineri, la Iaşi, la lansarea candidaţilor filialei ALDE la alegerile locale, în municipiul reşedinţă de judeţ candidatul la Primărie fiind fostul consilier liberal Radu Botez.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ