Tăriceanu: ALDE nu va colabora cu PNL, un „partid-remorcă" al Cotrocenilor

| 15 iul, 18:30

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat vineri la declaraţiile liberalei Alina Gorghiu, care nu exclus o alianţă de guvernare alături de ALDE, dar fără copreşedintele Alianţei, acesta afimând că partidul său nu va colabora cu un PNL condus de o echipă care, în ochii alegătorilor, nu este una legitimă.

„Poziţia ALDE, nu doar a mea personală, adoptată în interiorul mecanismelor democratice ale partidului cu privire la un posibil dialog sau colaborare politică cu PN, a fost şi rămâne consecventă. Vom colabora într-un fel sau altul cu PNL atunci când acest partid va pune pe prim plan valorile liberale şi ale statului de drept şi va înceta să încurajeze abuzurile unor instituţii de forţă ale statului împotriva oricărui cetăţean, indiferent sub ce pretext.

Legitimitatea actualei conduceri a PNL a fost precară de la început, din cauza modului în care a fost impusă de preşedintele Iohannis, şi s-a deteriorat treptat ca urmare a pierderii identităţii liberale a partidului şi a transformării PNL într-o remorcă a Cotrocenilor, realitate confirmată prin eşecul înregistrat la alegerile locale.

Nici la capitolul încredere, cei doi copreşedinţi ai PNL nu stau mai bine, ei situându-se mult sub nivelul partidului. Ca o concluzie-răspuns la ideea doamnei Gorghiu, ALDE nu va colabora cu un PNL condus de această echipă delegitimată de electorat şi de propria prestaţie, cu un PNL pentru care cuvântul liberal din denumirea partidului a fost golit de conţinut'', a declarat Călin Popescu Tăriceanu potrivit unui comunicat de presă remis MEDlAFAX.

Copreşedintele ALDE a mai spus că, prin comentariile despre cooptarea ALDE la guvernare alături de PNL, Gorghiu a confirmat declaraţiile sale despre planurile ticluite în laboratoare secrete pentru menţinerea PNL la putere cu orice preţ.

„A spus-o din neatenţie? Din grabă, din trufie, din nepricepere? Sau poate s-a hotărât să devoaleze planul urzit în secret şi să renunţe la rolul prezent al PNL de remorcă a Cotrocenilor şi a laboratoarelor oculte care obstrucţionează democraţia şi statul de drept? Greu de precizat. (...) Dacă privim retrospectiv la transformarea luptei anticorupţie într-un pretext pentru eliminarea adversarilor şi a politicienilor incomozi cu ajutorul dosarelor fabricate de DNA în colaborare cu SRI, da, îi dau dreptate doamnei Gorghiu şi înţeleg de ce n-are nicio emoţie şi spune că majoritatea parlamentară se va tranşa foarte repede. Nu vrea Dragnea guvern de uniune naţională ? Nu-i nimic. Pentru ce avem Justiţie independentă ? Nu vrea Tăriceanu guvern de uniune naţională? Nu-i nimic. Pentru ce avem DNA? Şi, în general, ni se opune cineva? Nu-i nimic. «Nu există om nevinovat, ci persoane de care nu ne-am ocupat suficient»'', a adăugat preşedintele Senatului.

În opinia sa, afirmaţiile Alinei Gorghiu înseamnă recunoaşterea faptului că „indiferent de voinţa pe care electoratul o va exprima la urne, PNL va conduce viitoarea majoritate parlamentară şi va da primul ministru, fie el şi deghizat în independent sau tehnocrat'', a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ