Tăriceanu: Am acceptat fără ezitare să mă supun testului poligraf. Nu voi ceda presiunilor

| 15 sep, 17:02

Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu afirma, intr-un comunicat de presa, ca a acceptat fara ezitare sa se supuna "de buna-voie" testului poligraf la audierea din cursul diminetii de la DNA in dosarul lui Bogdan Olteanu, dar ca nu se mira ca surse judiciare din interiorul DNA au scurs "asa-zise informatii" precum faptul ca nu a raspuns unor intrebari pentru ca nu isi amintea.

Tariceanu isi reia in comunicatul transmis de biroul de presa al Senatului atacurile catre DNA, afirmand ca lupta anticoruptie "s-a transformat intr-un paravan in spatele caruia se duce adevarata lupta partizana" si ca procurorii nu raspund pentru "abuzurile" pe care le fac.

Ce spune Tariceanu:

"Asa cum am anuntat in mod oficial, in aceasta dimineata m-am prezentat la sediul DNA pentru a raspunde intrebarilor procurorilor in calitate de martor, in dosarul in care este cercetat Bogdan Olteanu.

Dupa cum se stie, in faza de instrumentare a unui dosar, procedura nu permite partilor: procurori, martori, avocati etc, sa dezvaluie publicului continutul discutiilor purtate cu procurorul de caz. M-am conformat acestei obligatii legale, asa cum s-a vazut la iesirea mea de la audierea de la DNA. Din pacate, legea a fost respectata unilateral, doar de catre subsemnatul, pentru ca scopul vadit al conducerii DNA manifestat in ultima vreme este incercarea de a-mi compromite imaginea publica in perspectiva alegerilor parlamentare. Acest "modus operandi" al conducerii DNA este posibil si din cauza faptului ca procurorii nu raspund in niciun fel pentru abuzurile pe care le comit.

Avand in vedere palmaresul bogat al DNA in privinta scurgerilor catre presa a unor informatii confidentiale din dosare in care sunt implicate numele unor politicieni indezirabili sau incomozi, n-am fost surprins sa vad la venirea mea la DNA ca presa fusese informata din timp despre ora exacta la care urma sa aiba loc audierea mea, asa incat imaginile in care presedintele Senatului Romaniei intra la DNA sa-si faca efectul de imagine distructiv. In loc sa se preocupe de solutionarea corecta a dosarelor, audierile unor politicieni la DNA s-au transformat in surse generatoare de inventii si zvonuri pentru presa si de imagini insinuant-compromitatoare.

Lupta cu coruptia pentru care a fost infiintata DNA s-a transformat intr-un paravan in spatele caruia se duce adevarata lupta partizana.

Urmand aceasta realitate notorie, nu m-a mirat nici faptul ca din ¬surse judiciare¬, adica din interiorul DNA, asa cum au relatat mai multe televiziuni, s-a scurs o serie de asa-zise informatii. De exemplu, ca nu am raspuns unor intrebari sub pretextul ca nu-mi amintesc s.a. 

Am emis acest comunicat pentru ca doresc sa fie extrem de limpede pentru toata lumea: m-am prezentat in respectul legii la DNA, am raspuns cinstit si cu buna-credinta la intrebarile procurorilor in dorinta ca adevarul sa iasa la iveala. De aceea am acceptat fara ezitare propunerea procurorului sa ma supun de buna-voie testului poligraf, chiar daca acesta nu este recunoscut drept proba in fata instantei. Altfel, nu aveam nicio obligatie procedurala si nimeni nu putea sa-mi impuna acceptarea acestui test.

Asa cum am mai spus, ma astept ca, in perioada care a mai ramas pana pe 11 decembrie, DNA sa-si inteteasca atacurile impotriva unor lideri politici, asa cum s-a intamplat inaintea alegerilor locale, cand multi candidati au fost scosi din cursa de procurori, dupa care s-a asternut linistea pe dosare ce pareau extrem de consistente si care au fost intens mediatizate.

Mai vreau sa se stie ca nu voi ceda presiunilor si incercarilor de intimidare si discreditare, indiferent de la cine vin acestea."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ