Tăriceanu către Ponta – dacă Antonescu vrea ieşirea PNL de la guvernare, eu şi ai mei rămânem lângă tine

| 03 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat, în ultima perioadă, mai multe atacuri la adresa lui Victor Ponta, iar o rupere a USL nu mai pare o utopie. Însă ruperea alianţei se poate face în mai multe feluri, inclusiv prin păstrarea construcţiei şi plecarea unor oameni.

Un semnal în acest sens a venit din partea lui Tăriceanu, care a dat de înţeles că dacă Antonescu vrea ieşirea PNL de la guvernare, el şi cu echipa acestuia va sprijini guvernul Ponta. Astfel, se poate configura un USL fără Antonescu.

Scopul suprem al unui partid politic este să ajungă la guvernare pentru a-şi putea implementa viziunea. Cele două partide mari din USL şi-au îndeplinit acest scop, însă rămânerea acolo este mult mai dificilă şi nimeni nu-şi doreşte să plece. În contextul jocului politic pervers a lui Antonescu, în care e la guvernare când lucrurile merg bine şi în opoziţie când situaţia nu e prea bună, o posibilă ruptură a USL pare din ce în ce mai reală. Normal că niciun liberal nu-şi doreşte acest lucru, să plece de la guvernare, mai ales din cauza ambiţiei unei singure persoane, iar o ieşire a lui Antonescu din USL nu înseamnă neapărat ruperea Uniunii şi ieşirea liberalilor de la guvernare.

În acest sens, Tăriceanu a spus că atât prezidenţiabilul Crin Antonescu cât şi PNL scad în sondaje şi că preşedintele PNL ar trebui să facă ceva pentru a redresa situaţia. Acesta a mai afirmat că în acest context, PNL nu trebuie să iasă de la guvernare şi că divergenţele dintre cele două partide trebuie depăşite pentru a continua proiectul comun. „Chiar dacă am avut unele rezerve când s-a făcut această coaliţie cu PSD, acum trebuie să arătăm măsura responsabilităţii noastre, a PNL şi a PSD . La nivel politic sunt tot felul de ciocniri care ies scântei, ele trebuie depăşite pentru a ne continua proiectul comun”.

Un alt mesaj interesant din care se înţelege disponibilitatea lui Tăriceanu şi echipei lui de a sprijini guvernul Ponta în cazul în care Antonescu pleacă este cel legat de Roşia Montană: „exploatarea aurului de la Roşia Montană, am avut această problemă şi eu. La acel moment România avea un aflux de investiţii străine considerabil, în 2008 era de peste 10 miliarde de euro, iar un astfel de proiect nu era unul prioritar. Astăzi, când investiţiile străine sunt la un nivel sub 500 mil de euro, un astfel de proiect capătă o altă dimensiune, importantă”. Fostul premier arată că are o poziţionare diferită faţă de Antonescu şi că Ponta şi PSD se pot sprijini pe el.

De fapt planul lui Tăriceanu este un pic mai complex. El urmăreşte funcţia de premier şi acest lucru se poate realiza numai în cazul în care Ponta ar deveni preşedintele României sprijinit de USL. Potrivit protocolului USL, dacă un partid oferă preşedintele ţării, celălalt ar oferi premierul. În cazul în care Antonescu devine preşedinte, iar Ponta rămâne premier, cariera lui Tăriceanu la cel mai înalt nivel s-ar cam încheia. Iar acum, fostul premier profită la maxim de momentul favorabil creat: Antonescu scade în sondaje din cauza strategiei deficitare alese, de a se lupta cu Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 noi, 2013
Dinu
Scenarii scenarii ... singurul lucru sigur pt ca alianta USL sa reuseasca este ca promisiunile electorale sa fie respectate, inclusiv cea cu Antonescu candidatul la prezidentiale. Altfel nu se poate, nu poti sa ceri supunerea totala a unui aliat si totodata sa incerci sa-ti incalci cuvantul luat impreuna cu el in fata oamenilor. Asta se plateste electoral !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ