Tăriceanu, despre pensiile militarilor: E o anomalie. Pensiile ajung să fie mai mari decât salariile

| 31 iul, 16:09

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat luni, după şedinţa coaliţiei, că în momentul de faţă este necesară modificarea legii pensiilor speciale deoarece se ajunge la o anomalie în care pensiile devin, prin indexări, mai mari decât salariile.

”Este o anomalie. Pensiile speciale ajung să fie mai mari decât salariul net pe care îl are salariatul respectiv. Nu există nicărieri un astfel de sistem care să fie sustenabil. Premierul ne-a prezentat un pricipiu ca pensia să nu poată depăşi salariu. Nu se micşorează nicio pensie, dar rezolvarea e urgentă pentru că altfel impactul pe buget va fi unul care nu va putea fi susţinut şi nu e normal să continuăm cu această anomalie. Sunt pensii mai mari decât saalriile”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a precizat că ministrul Muncii a prezentat câteva principii.

”Am discutat despre aceste principii, ne-au prezentat mai multe variante, pensiile aflate în plată nu scad. Pensiile care ar avea prin calculul actual o valoare mai mare decât salariul şi să fie indexate cu indicele de inflaţie. Altfel, în 4-5 ani impactul va fi la sume foarte mari”, a declarat şi Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ