Tăriceanu, despre viitorul premier: Între Constituţie şi Dumnezeu nu există nici măcar preşedintele

| 15 dec, 12:55

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că a vorbit la telefon cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, însă nu a discutat despre propunerea de premier. Tăriceanu a mai arătat că Dragnea

„O să avem discuţii cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe de guverna. Fiecare are o amprentă bună şi varianta finalaă . Cât mai multe. Am vorbit la telefon în ultima perioadă. Ne-am consultat în privinţa discuţiilor de la Cotroceni. Şi noi am considerat că nu sunt oportune. Nu am ajuns să facem astfel de discuţii (despre premier – n.r.). Constituţia este foarte clară. Între Constituţie şi Dumnezeu nu există nici măcar preşedintele“, a spus Tăriceanu. Întrebat dacă va discuta şi cu celelalte partide în vederea unei coaliţii anti-PSD, Tăriceanu a răspuns: „Nu ştiu ce aş putea să discut cu USR. Sunt într-un frumos scandal care arată faţa adevărată a USR. M-am întâlnit pe scările de la RTV cu Traian Băsescu, ne-am salutat, am văzut declaraţiile legate de PNL. Îi împărtăşeşc părerea“, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat pulsul partidelor după alegeri, într-o primă rundă de negocieri la Palatul Cotroceni. Nu s-a desprins nicio propunere de premier, dar nu acesta a fost scopul întâlnirii de ieri. În realitate, preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la discuţii înainte de publicarea rezultatelor finale pentru a arăta că, în ciuda victoriei categorice a PSD-ului în alegeri, el este vioara întâi în negocierile pentru desemnarea noului premier. De partea cealaltă, PSD şi ALDE au refuzat invitaţia preşedintelui tot din calcul politic: chiar şi prin absenţă, au demonstrat că fără ele nu se poate forma noul Guvern. Aşadar, Klaus Iohannis a arătat că are de partea sa Constituţia, în timp ce Liviu Dragnea a arătat că are de partea sa votul popular. Numele premierului va fi propus săptămâna viitoare, căci fără PSD şi ALDE – absente din calcul politic - toate discuţiile sunt în van.

Tag-uri: dragnea, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 06:52
OffedRabe
sceaming during lasix surgery
lasix patient teaching In simple terms, low testosterone will give you a little more weight around the midsection

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ