Tăriceanu: Duminică seara, Băsescu a încălcat Constituţia şi legile penale de cel puţin două ori

| 14 apr, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut luni că şeful statului, Traian Băsescu, a încălcat legile penale şi Constituţia de cel puţin două ori, în cadrul emisiunii tv la care a participat duminică seara.

'Prin prestaţia de la emisiunea de aseară, Traian Băsescu ne-a reamintit de ce românii au votat într-un număr atât de mare împotriva sa în 2012. Într-o singură emisiune, Băsescu a încălcat Constituţia şi legile penale de cel puţin două ori', a scris Tăriceanu pe Facebook.

În opinia preşedintelui Senatului, şeful statului a făcut propagandă partizană. Ca urmare, Tăriceanu a cerut Curţii Constituţionale să verifice dacă Băsescu se mai încadrează în limitele constituţionale ale funcţiei sale.

'Este vizibil cum acesta a intrat în campanie electorală pentru partidul consilierilor săi, dar şi pentru a o promova pe Elena Udrea. Totul ar fi în regulă dacă Traian Băsescu ar fi un cetăţean oarecare, dacă nu ar fi încă preşedintele României, care potrivit Constituţiei trebuie să fie un mediator între forţele politice şi nu un propagandist. Nici unul dintre ceilalţi preşedinţi ai României, care aveau şi ei simpatiile lor politice, nu a devenit propagandistul unui partid. Curtea Constituţională ar trebui să verifice dacă preşedintele României îşi mai păstrează acţiunile în limitele Constituţiei pentru că din limitele bunului simţ au ieşit de mult', a susţinut Tăriceanu.

Potrivit acestuia, cea mai gravă încălcare a legii fundamentale au reprezentat-o 'ameninţarea şi şantajul pe care Traian Băsescu le-a lansat la adresa Gabrielei Firea'. 

'Înţeleg că ancheta Comisiei Nana a făcut descoperiri importante care încep să-l sperie pe locatarul de la Cotroceni şi ultima soluţie este ameninţarea unui membru al comisiei, senatorul Gabriela Firea, cu o posibilă arestare/dispariţie a soţului domniei sale, primarul comunei Voluntari. Dacă oricare altă persoană din aceasta ţară ar fi făcut acest lucru, este destul de probabil că nu şi-ar fi terminat emisiunea şi mascaţii l-ar fi săltat din studio. A fost vreo reacţie a Parchetului General? Dacă a fost, a fost atât de subtilă încât nici eu şi niciun alt român nu am sesizat-o. Probabil că terorismul politic, care e condamnat de legile penale, e OK dacă vine de la Cotroceni', a completat preşedintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că face aceste remarci publice referitoare la Traian Băsescu deşi îşi propusese să aştepte încheierea mandatului prezidenţial 'în tăcere'. 

'Mi-am promis că nu o să mai vorbesc public despre Traian Băsescu şi că o să aştept în tăcere AMR-ul care se micşorează cu fiecare zi, împreună cu cei 7,4 milioane de români care au votat împotriva lui. Şi probabil că aş fi putut să mă ţin de cuvânt dacă nu mi-ar fi fost aduse transcrierile emisiunilor în care Traian Băsescu scrie, cu fiecare apariţie, un nou episod din jalnicul serial 'Ce vrăji a mai făcut Preşedintele?'. Nu am răbdare să-l ascult pe Preşedintele României pentru că, de mult timp, nu mai spune nimic nou sau important. Obsesia lui de a-şi promova pupila şi foştii consilieri, grupaţi în trupa 'Blonda şi vagabonzii', nu e de natură să mă facă să pierd două ore din viaţă în faţa televizorului', a notat Tăriceanu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ