Tăriceanu i-a cerut sprijinul lui Timmermans pentru ridicarea MCV-ului

| 01 mar, 17:26

Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu s-a rezumat la un simlu comunicat, după întâlnirea cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale. În comunicat se menționează că,  întâlnirea a avut loc la solicitarea înaltului oficial UE aflat în vizită de lucru la București.

,,Președintele Senatului a subliniat că abordarea deschisă a Comisiei, pentru a dialoga asupra temelor sensibile cu autoritățile din România, este cea recomandată și apreciată, fiind astfel evitate informarea parțială și distorsionată. Vizita de lucru a prim-vicepreședintelui Comisiei la București este, de aceea, considerată drept element necesar al relației de normalitate cu instituțiile europene, întărind mesajele transmise de ambele părți pentru dialog direct'', se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, președintele Senatului a evidențiat promovarea activă de către Parlamentul României a respectului pentru valorile fundamentale și principiile europene și a tratamentului egal al statelor membre și al cetățenilor, drept dezideratele viitorului construcției europene...

,,Referitor la Mecanismul de Cooperare și Verificare, președintele Senatului a reiterat importanța sprijinului și cooperării din partea Comisiei pentru încheierea neîntârziată a acestei etape care grevează statutul României de membru cu drepturi depline în UE(...)În ceea ce privește modificarea codurilor penal și de procedură penală, Președintele Senatului a menționat că în plan legislativ, la nivelul Ministerului Justiției, a fost finalizat și adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale'', se mai spune în comunicatul menționat.

,,Cu privire la respectarea de către România a valorilor și a raporturilor instituționale caracteristice statului de drept, dl Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că Parlamentul României acordă o deosebită atenție protejării și promovării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor în fața instituțiilor. În acest sens, a precizat că, în baza legitimității date de votul alegătorilor, se urmărește ca instituțiilor garantate prin Constituție și legi să li se asigure o funcționare democratică, în afara oricărei interferențe a instituțiilor de forță sau a serviciilor de intelligence'', se precizează în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ