Tăriceanu îi cere lui Cioloș să îl demită pe Irimescu, după adoptarea moțiunii simple

| 13 iun, 15:35

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un apel, luni, către premierul Dacian Cioloş, să îl demită pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, după adoptarea de către Camera Deputaţilor a moţiunii simple pe agricultură.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că săptămâna trecută agenda publică era ocupată de alegerie locale, iar votul din Camera Deputaţilor, prin care moţiunea simplă pe agricultură a trecut, nu a părut de interes.

”Este de interes, şi este un semnal foarte putenric pentru premierul Cioloş, care ar fi trebuit să îl demită pe ministrul Agriculturii”, a spus Tăriceanu, precizând că trebuia să facă acest lucru chiar dacă nu există o obligaţie formală în acest sens, pentru incapacitatea acestui ministru de a gestiona câteva elemente fundamentale, precum acordarea subvenţiilor pentru agricultură.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a menţionat că ceea ce se întâmplă cu subvenţiile este o situaţie care impune demiterea imediată a ministrului, pentru incapacitatea de a gestiona acest subiect.

”Nu cred că putem, din considerente de imagine, să mai aşteptăm ca această atitudine şi inacţiune la Ministerul Agiculturii să continue. Fac apel către premier să ia măsurile care se impun, ştiu că şi el este nemulţumit, iar Parlamentul a dat un semnal”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, iniţiată de PSD şi ALDE, a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, săptămâna trecută, cu 189 de voturi ”pentru”, 11 ”împotrivă” şi 89 de abţineri.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ