Tăriceanu îi scrie lui Antonescu: Nu mai înfiinţez un nou partid liberal, ci o platformă economică

| 27 mar, 2014

Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis liderului PNL Crin Antonescu o scrisoare deschisă în care anunţă că nu va mai înfiinţa un nou partid liberal, pentru a nu afecta scorul PNL la europarlamentare, şi îl acuză pe liderul liberal că nu are un proiect şi că "îi serveşte" lui Băsescu bucăţi din partid.

"În urma consultărilor pe care le-am avut cu mai mulţi colegi liberali, dar şi cu susţinători ai PNL şi ai liberalismului, am ajuns la concluzia că înfiinţarea unui nou partid politic nu este oportună în acest moment.Apariţia unei noi formaţiuni pe scena politică ar produce un nou conflict major la nivelul celor care îmbrăţişează valorile liberale, ceea ce ar adânci şi mai mult criza din interiorul partidului. Din loialitate şi preţuire faţă de principiile şi valorile liberale, nu vreau în niciun caz să periclitez şansele PNL în alegerile europarlamentare", susţine Tăriceanu într-un "Apel pentru viitorul PNL" adresat lui Crin Antonescu.

Actualul preşedinte al Senatului anunţă că a înfiinţat Platforma Economică Liberală, "o structură de care Partidul Naţional Liberal are nevoie dacă vrea să revină la guvernare".

"Această mişcare are ca principal scop promovarea unui program economic pentru dezvoltarea României, având la bază viziunea liberală. România are şansa de a deveni cea de-a şaptea putere a Europei, iar eforturile noastre trebuie concentrate în atingerea acestui potenţial", susţine Tăriceanu.

De asemenea, senatorul îi spune liderului PNL că în acest moment nu are "o viziune pentru România, un proiect pentru ţară". "Singurul proiect posibil pe care îl puteţi oferi în toată această cursă pentru prezidenţiale este acela al discordiei naţionale şi al permanentului conflict. Noi trebuie să înlocuim regimul lui Traian Băsescucu un preşedinte diferit de acesta, nu cu cineva care să continue în aceeaşi paradigmă. Decizia mea de a renunţa la calitatea de membru al PNL nu a însemnat o trădare a adevăratului Partid Naţional Liberal şi nici o abandonare a principiilor şi valorilor liberale", susţine Tăriceanu, menţionând că rămâne "cu sufletul în PNL".

În plus, Tăriceanu îl mai acuză pe Antonescu de faptul că este izolat pe scena politică prin modul în care a gestionat situaţia PNL, existând dorinţă de colaborare cu liberalii din partea tuturor formaţiunilor politice, dar fără actualul preşedinte al PNL.

"Prin toate conflictele pornite şi întreţinute de dumneavoastră s-a ajuns ca la acest moment singurul prieten pe care îl mai aveţi pe scena politică românească să fie Traian Băsescu (...) Nu vă acuz de colaborare cu Traian Băsescu pentru că nu vă mai place de PSD, ci pentru că a început să vă facă plăcere să îi serviţi bucăţi din PNL lui Traian Băsescu", mai spune preşedintele Senatului.

Totodată, actualul preşedinte al PNL este acuzat de Tăriceanu că a "distrus spiritul liberal" al partidului.

"Aţi transformat PNL într-un partid care se mulţumeşte cu puţin, care nu mai doreşte nimic. Prin atitudinea aceasta transformaţi PNL într-un partid pasiv, în care demagogia şi mersul la televiziuni vor fi singurele valori reprezentative ale membrilor săi (...) Aţi devenit un simbol al stagnării şi al scandalurilor politice interminabile, prin intermediul celor pe care i-aţi promovat. Sub conducerea dumneavoastră PNL este un partid în care trocul politic este la ordinea zilei. De la partidul vector al modernizării, al dezvoltării economice şi apărător al statului de drept, PNL a ajuns un partid care nu mai are proiect economic pe scena politică şi pentru cetăţenii României. Aţi distrus spiritul liberal prin deciziile strict de ordin personal şi nu v-a interesat de binele partidului", acuză Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ