Tăriceanu: Iohannis e un personaj de faţadă; nu are cultura politică pentru funcţia de preşedinte

| 17 aug, 2014

Preşedintele Senatului şi lider al Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, într-un comunicat transmis duminică, că liderul PNL, Klaus Iohannis, candidat al ACL pentru Preşedinţie, nu este mai mult decât un personaj de faţadă, care n-are nici cele mai vagi cunoştinţe şi cultură politică pentru funcţia de şef al statului.

Comunicatul liderului PLR şi candidat al acestei formaţiuni pentru prezidenţiale vine în urma unor declaraţii făcute sâmbătă, la Braşov, de Vasile Blaga, liderul PDL şi şef al campaniei pentru prezidenţiale a candidatului Klaus Iohannis, potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu a fost inclus printre cei care au rupt Alianţa Dreptate şi Adevăr în 2007.

'Iohannis ? El nu este mai mult decât un personaj de faţadă, care n-are nici cele mai vagi cunoştinţe şi cultură politică pentru funcţia la care l-aţi pus să candideze. Zgârcenia în exprimare nu ascunde idei benefice, ci lipsă de idei. I-ar mai fi necesară multă pregătire şi mulţi ani să ajungă la un nivel cât de cât acceptabil. Jocurile le veţi face în continuare dumneavoastră alături de Băsescu. De altfel, în discursul său rostit tot la Braşov regăsim metodele şi planurile neavenite şi împotriva spiritului Constituţiei folosite de Băsescu. În ciuda actualei majorităţi parlamentare solide, domnul Iohannis vrea un alt Guvern. Dacă va deveni preşedinte, el, Iohannis, va fi o copie la indigo a lui Băsescu, îşi propune să facă şi să desfacă majorităţi parlamentare, indiferent de votul electoratului la alegerile parlamentare. Ce dovadă ne mai trebuie că 'marele partid' rezultat din fuziunea PDL+PNL este continuatorul regimului Băsescu ?', afirmă Tăriceanu.

Preşedintele Senatului ţine să sublinieze că Alianţa Dreptate şi Adevăr s-a rupt în 2007 nu din cauza lui, ci ca urmare a 'planului urzit de Traian Băsescu' în urma căruia el trebuia să demisioneze din funcţia de prim-ministru din partea PNL, partid care urma să fie acaparat politic de PDL şi transformat în 'jucăria' sa.

'Şantajul eşuat la care am fost supus atunci pentru a organiza alegerile pentru Parlamentul European la o dată impusă de PDL a determinat decizia de a DEMISIONA a 'partenerilor' noştri de Alianţă. Şi atunci, dar şi azi, când s-a dovedit că am procedat corect şi principial, îmi fac un titlu de onoare că mi-am făcut datoria de preşedinte al PNL şi de prim ministru prin opoziţia mea la planurile lui Băsescu. (...) Când am colaborat ca prim ministru cu PSD, nu am anticipat înfiinţarea viitorului USL, entitate politică îndreptată împotriva regimului şi personajului Traian Băsescu, dar azi, puteţi să mă consideraţi un protocronist, confirmat de votul masiv din 2012 în favoarea forţelor anti-Băsescu', spune Tăriceanu în comunicatul menţionat. 

De asemenea, el îi aminteşte lui Vasile Blaga că la vremea respectivă era 'mâna dreaptă' a lui Traian Băsescu. 'L-aţi slujit permanent în cele mai dificile momente. Ba chiar v-aţi făcut un titlu de glorie că l-aţi salvat de la demitere în 2012, la Referendum, în ciuda majorităţii covârşitoare a românilor (...) Dumneavoastră, Vasile Blaga, aţi fi fost şi azi executantul ordinelor lui Traian Băsescu, dacă nu ar fi apărut războiul orgoliilor cu Elena Udrea. Asta nu înseamnă că într-un viitor, care se întrevede din ce în ce mai apropiat, nu veţi reface relaţia de subordonare Băsescu-Blaga. Vă leagă nu numai o Istorie întreagă, cât mai ales fondul, acelaşi limbaj şi aceeaşi filosofie. Şi atunci, cine ar mai putea avea încredere în dumneavoastră ? Numai naivii mai cred în proiectele dumneavoastră politice, pe care le etichetaţi fals a fi de dreapta', adaugă liderul PLR. 

Tăriceanu spune şi că partidele care se revendică azi de dreapta - PDL, PNL, PMP sau PNŢCD - nu au în realitate vreo ideologie, iar 'urmare a manevrelor neconstituţionale ale preşedintelui României, ele au devenit forme fără fond, simple instrumente pe care Traian Băsescu le manipulează mai mult sau mai puţin direct', iar pierderea identităţii PNL a fost raţiunea politică a înfiinţării PLR.

El mai adaugă şi că liberalismul nu are nevoie să fuzioneze şi nici să facă alianţe cu partide a căror ideologie este incertă, cum este PDL. 'Ceea ce faceţi dumneavoastră alături de câţiva politicieni care au abandonat liberalismul nu este o unificare a dreptei, ci crearea unui vehicul pentru supravieţuirea politică a lui Traian Băsescu', a conchis liderul PLR Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 2014
Gigel
Moralitatea lui Tariceanu
Liberalismul autentic n-are ce cauta agatat de bracinarii stingii neo-comuniste! Tariceanu insurat a cincea oara! Cam cand a avut timp sa-si dezvolte cultura politica, daca a umblat dupa fomei? Moralitatea din viata lui personala o fi diferita de morlitatea din politica? Nu cred!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ