Tăriceanu: O să avem o reprezentare în viitoarea coaliţie de guvernare. Vom negocia cu PSD un program de guvernare

| 13 dec, 11:35

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce va avea o reprezentare în viitoarea coaliţie de guvernare, alături de PSD, iar cele două formaţiuni politice vor negocia un program comun de guvernare.

"Pentru noi, dincolo de bucuria confirmării ca partid parlamentar, suntem un partid înfiinţat în urmă cu un an şi patru luni, dorim consolidarea partidului. Sigur, o să avem şi o reprezentare în viitoarea coaliţie de guvernare. Ceea ce e cel mai important pentru mine şi pentru colegii mei este încotro se îndreaptă România. Reuşeşte România să se regăsească, reuşeşte să revină la principiile de democraţie care i-au consacrat schimbarea de politică după căderea regimului comunist, reuşim să întărim instituţiile statului în favoarea cetăţenilor", a spus Tăriceanu, luni, la România TV. 

El a adăugat că noua coaliţie de guvernare trebuie să facă statul să revină la normalitate, instituţiile să funcţioneze normal, Parlamentul să îşi reia rolul de instituţie centrală a democraţiei şi a dezbaterii publice, ca element esenţial al actului de guvernare, împreună cu Executivul. 

Tăriceanu a menţionat că PSD şi ALDE vor elabora un program comun de guvernare. 

"Orice Guvern trebuie să realizeze reformele importante în primii doi ani de la instalare. În următoarea perioadă vom negocia împreună cu PSD un program comun care se bazează pe proiectele noastre şi pe cele ale PSD, ambele se regăsesc în programele noastre de guvernare", a mai spus copreşedintele ALDE. 

Acesta a explicat că PSD şi ALDE nu trebuie să se grăbească cu finalizarea formulei guvernamentale. 

"Avem o serie de prevederi foarte constrângătoare care impun o agendă strânsă, această agendă vine într-un sens contrar logicii pe care ar trebui să o avem. În acest moment e preferabil să stăm să negociem cu seriozitate, să ne luăm în final nişte angajamente pe care ştim că le putem duce la îndeplinire, să negociem o formulă guvernamentală care să dureze. Importantă este soliditatea pe care vrem să o dăm viitoarei guvernări, nu cât de repede putem să facem acest lucru. Avem o constrângere pe care o văd şi eu, actualul Guvern nu a fost capabil să pregătească un buget pentru 2017, noi trebuie să hotărâm cât mai repede formula guvernamentală ca să putem veni în Parlament cu un proiect de buget. Nu înseamnă că inexistenţa unui buget aprobat pentru 2017 nu permite instituţiilor statului, ministerelor, să funcţioneze", a arătat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ