Tăriceanu: OUG privind interceptările trebuie respinsă, dar nu înainte de a veni cu un proiect alternativ

| 21 mar, 14:50

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că ordonanţa de urgenţă privind interceptările trebuie respinsă, dar nu înainte de a veni cu un proiect alternativ, bazat pe crearea unei autorităţi independente în domeniu care să poată fi supusă controlului public.

"În mod normal, eu consider că această instituţie a cetăţenilor trebuie să fie pusă sub autoritatea Parlamentului. În momentul de faţă am desemnat un grup de lucru în cadrul ALDE care să redacteze această propunere pe care vreau să o discut cu celelalte partide. În primul rând, am să discut această propunere cu PSD-ul, dar sigur că trebuie toate partidele să-şi pună punctul de vedere pe conţinutul ei. În primul rând pe idee şi după aceea pe conţinut", a precizat Tăriceanu, la o conferinţă de presă. 

El a adăugat că această propunere trebuie discutată şi trecută prin comisii. "Ar fi normal ca această propunere să fie discutată, trecută prin comisii. Ca să nu rămânem neascultaţi, o să trebuiască să facem o operaţiune simultană de respingere a actualei ordonanţe şi de înlocuire a ei cu un organism independent de interceptări", a susţinut Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ