Tăriceanu: PNL vine cu cea mai populistă soluție posibilă privind criza francului

| 26 ian, 20:10

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că PNL propune "cea mai populistă soluție posibilă" pentru rezolvarea crizei cauzată de aprecierea francului elvețian.

Tăriceanu a subliniat că, în opinia sa, vina pentru evoluția cursului valutar nu ar trebui aruncată "în cârca" băncilor.

"Mirarea mea provine din faptul că PNL, care spune că e un partid de dreapta, vine cu cea mai populistă soluție posibilă. Eu mă aștept ca un partid care se vrea de dreapta să înțeleagă și să respecte legile economiei de piață. (...) Am toată considerația și compasiunea pentru cei care au de suferit, însă în asemenea situații nu arunci în cârca băncilor vina pentru că evoluția cursului este cea pe care o știm cu toții (...) acum, mai mult cei care au luat credite într-o anumită valută. Și-au asumat un risc. Cred că, într-o asemenea situație, o astfel de soluție nu poate să fie de înțeles, cel puțin pentru mine ca liberal — să aruncăm în cârca băncilor, eventual aruncăm băncile în faliment pentru această situație", a precizat Tăriceanu, luni seară, la finalul ședinței coaliției de guvernare, care a avut loc la Parlament.

El a adăugat că PNL "creează așteptări care nu sunt firești".

"Din partea PSD-ului, în fine, el este partid de stânga și sigur că poate să susțină electoratul sau cei care sunt afectați de astfel de măsuri, dar mirarea mea, repet, vine din poziția adoptată de PNL, pe care văd că o promovează cu multă fervoare și creează așteptări care nu sunt firești. Nu îmi imaginez ca BNR, ARB, FMI să rămână indiferente la astfel de propuneri pe care le face PNL-ul și cred că le vor sancționa așa cum este și normal într-o economie de piață", a mai spus Tăriceanu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că social-democrații susțin un proiect de lege privind insolvența persoanelor fizice care să "protejeze debitorii".

"Au fost transmise către Comisia juridică din Camera Deputaților (propunerile FMI cu privire la legea insolvenței persoanelor fizice — n.r.) și la coaliție. Aici nu avem păreri la fel. PSD este în favoarea unei legislații care să protejeze persoanele fizice, noi fiind de stânga. PLR-ul și PC-ul fiind serios de dreapta, nu prea sunt de acord cu așa ceva și trebuie, în Parlament, să se voteze. (...) E și o chestiune de ideologie. Noi, ca partid de stânga, este normal să ținem mai mult cu debitorii. Partidele de dreapta e normal să țină cu mediul de afaceri și cu băncile", a precizat Ponta, luni seară, la Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ