Tăriceanu: Preşedintele, Parlamentul şi CSAT trebuie să lămurească implicarea serviciilor de informaţii în diverse zone

| 18 mai, 13:49

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte al ALDE, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că preşedintele ţării, Parlamentul şi CSAT trebuie să lămurească dacă serviciile de informaţii sunt implicate în alte activităţi decât cele prevăzute de lege, cu referire şi la scandalul dezinfectanţilor şi al firmei Hexi Pharma.

'Este în primul rând o îngrijorare generală în rândul societăţii româneşti în acest moment, o pierdere de încredere majoră în sistemul de sănătate publică, lucru care este foarte grav. În atari condiţii, nu pot să rămân neatent la aceste semnale care apar; trebuie să vedem, să aflăm adevărul, dacă există legături care sunt legături periculoase şi nepermise sau nu. Se pot aceste lucruri verifica, confirma sau infirma. Aşadar, consider oportun ca Comisia de supraveghere a serviciilor din Parlament să analizeze şi să facă o proprie investigaţie în acest sens, are această posibilitate. În al doilea rând, preşedintele ţării, în cadrul CSAT, nu în public, să ceară serviciilor să vină cu elemente care să lămurească această problemă de interes major. Nu cred că preşedintele poate să se rezume numai la a observa atent situaţia, cred că trebuie să mai facă ceva în plus, atâta vreme cât în România se vorbeşte despre o implicare crescândă - şi în sensul amplitudinii, dar şi extensiv- a serviciilor în diverse zone care nu sunt zonele lor de acţiune - îşi extind câmpul tactic în justiţie, se vorbeşte despre ofiţeri acoperiţi sau agenţi de influenţă în presă, în justiţie - atâta vreme cât ştim că este o dezbatere veche în România legată de posibilitatea serviciilor de informaţii de a avea firme comerciale prin care desfăşoară activităţi comerciale sub acoperire şi sigur că distorsionează mediul economic. Cum vă explicaţi că Hexi Pharma vindea la spitalul SRI tot fără licitaţie, prin încredinţare directă? Adică, practicile astea sunt condamnate la unele spitale, dar la spitalul SRI sunt bune?', a spus Tăriceanu. 

El a mai spus că nu poate să rămână indiferent la semnalele grave care sunt trase în presă 'despre posibila existenţă a unor legături cu servicii de informaţii în cazul firmei Hexi Pharma'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ