Tăriceanu: Proiectul de lege pentru intrarea în insolvenţă a TVR este gata

| 07 mar, 20:01

Proiectul de lege pentru intrarea în insolvenţă a TVR este gata, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. El a spus că îl va prezenta grupurilor parlamentare, iar după adoptarea legii aşteaptă unele măsuri şi din partea Guvernului.

Propunerea este foarte simplă, se referă la două aspecte - introducerea unui articol suplimentar care să poată permite Consiliului de Administraţie al TVR să ceară intrarea în insolvenţă pentru televiziunea publică. Una din prevederile din proiectul de modificare legislativă este foarte clară şi directă că Televiziunea nu trebuie şi nu poate să intre în faliment, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a reiterat că, în calitate de preşedinte al Senatului, a avut o rundă de consultări cu specialişti în domeniu - jurişti de profesie, pentru a vedea care sunt modificările necesare în legea de funcţionare a TVR, astfel încât să poată fi declanşată procedura de insolvenţă.

Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că, în prezent, televiziunea publică nu are consiliu de administraţie, ci numai un preşedinte-director general interimar, prin urmare Parlamentul va trebui să decidă numirea unui CA. În opinia copreşedintelui ALDE, situaţia impune o acţiune rapidă. 

"Urgenţa este protejarea societăţii în faţa creditorilor şi asigurarea funcţionării ei. Deci, pentru a putea asigura continuarea funcţionării ei şi nu în regim de avarie, cum este astăzi, ci într-un regim normal, soluţia intrării în insolvenţă este singura rezonabilă care s-a degajat din discuţiile ce au avut loc. Am notat şi punctul de vedere al preşedintelui PSD, care şi el pare să agreeze această formulă, am văzut şi punctul de vedere exprimat de preşedintele Comisiei de cultură, mass-media de la Cameră, domnul Ştirbu din partea PNL-ului, care şi el acceptă că aceasta ar fi soluţia. Deci, dacă la nivel politic există, aş spune, un acord larg, ar trebui să tranşăm problema şi să depunem proiectul de modificare în procedură de urgenţă. Senatul este Cameră decizională, deci o să depunem proiectul la Camera Deputaţilor", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Pe de altă parte, secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, a anunţat că noul Consiliu de administraţie al TVR ar putea fi desemnat în şedinţa de plen comun al Parlamentului din data de 22 martie. Au fost sesizate Comisiile pentru cultură, sindicatul televiziunii şi toate celelalte structuri implicate în numirea CA, iar până pe 21 martie urmează să fie prezentate rapoartele, a subliniat Mircovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ