Tăriceanu, reacţie la decizia CCR în cazul Şova: Senatul nu ia o decizie până nu apare motivarea CCR în Monitorul Oficial

| 06 mai, 13:26

Călin Popescu Tăriceanu reacţionează la decizia Curţii Constituţionale prin care hotărârea de respingere a solicitării DNA de arestare a lui Dan Şova a fost declarată neconstituţională. Acesta afirmă că Senatul se va conforma, însă doar după publicare motivării în Monitorul Oficial.

"Indiferent care este decizia CCR, Senatul se va conforma şi va pune în aplicare această decizie. Până la publicarea motivării deciziei Curţii nu vă pot face niciun alt comentariu şi numai atunci vom lua act, la nivelul Biroului permanent, de motivarea Curţii şi vom proceda conform Regulamentului, adică vom analiza motivarea, vom sesiza Comisia juridică a Senatului şi vom proceda pe cale de consecinţă pentru punerea în aplicare a deciziei CCR", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

El a explicat că senatorii din Comisia juridică vor trebui să întocmească un punct de vedere, care va fi supus atenţiei plenului Senatului.

Citeşte şi: Se cere DEMISIA lui Călin Popescu Tăriceanu

Întrebat dacă se impune reluarea votului în Senat în cazul Dan Şova, Tăriceanu a spus că doreşte să evite speculaţiile pe acest subiect şi că aşteaptă motivarea deciziei CCR.

"Ca preşedinte al Senatului vă spun că decizia Curţii va fi pusă în aplicare, dar trebuie să aşteptăm publicarea motivării. Până nu văd motivarea deciziei CCR, nu vă pot face niciun comentariu. Nu vreau să mă lansez în niciun fel de speculaţii", a afirmat Tăriceanu.

Referitor la declaraţia preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, potrivit căreia Senatul "ştie ce are de făcut", Tăriceanu a declarat că afirmaţia acestuia "nu înlocuieşte comunicarea oficială". "Orice speculaţie, cel puţin în ceea ce mă priveşte, mi se pare neavenită până nu am motivarea Curţii. Eu nu am văzut decizia. Comunicatele de presă nu servesc drept comunicare oficială. Declaraţia preşedintelui CCR nu înlocuieşte comunicarea oficială şi publicarea în Monitorul Oficial a motivării Curţii în privinţa deciziei pe care a luat-o", a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Curtea Constituțională a decis că hotărârea în cazul senatorului PSD Dan Șova este neconstituțională. Astfel, CCR spune că hotărârea pe care Senatul a luat-o în cazul Șova este în baza unui regulament neconstituțional, pentru că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că nu va da nicio indincație, pentru că "știe Senatul ce trebuie făcut".

Citeşte şi: Decizia CCR în cazul Şova: Hotărârea este NECONSTITUŢIONALĂ. Senatorii vor trebui să voteze din nou

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ