Ambasadorii SUA, Marii Britanii, Germaniei şi Olandei - la Parlament. Primele declaraţii UPDATE

| 13 mai, 17:52

Ambasadorii SUA, Marii Britanii, Olandei şi Germaniei se întâlnesc miercuri cu şefii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, la solicitarea însarcinatului cu Afaceri ad Interim al Americii la Bucureşti, informează Hotnews.

UPDATE. Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la finalul întâlnirii, că le-a transmis ambasadorilor că justiţia nu trebuie să se facă la televizor şi că serviciile secrete nu trebuie să intervină în dosarele instanţelor de judecată.

"Le-am spus ambasadorilor ca statul de drept nu insemna intarirea institutiilor represive ale statului ci institutii care sa apere cetatenii de abuzuri pe care unii le pot face", a declarat Tariceanu, citat de stiripesurse.ro.

"Vedem acest spectacol deplorabil al catuselor, un show cu oameni purtati de colo pana colo, apare senzatia de transfer a justitiei din sala de judecata in strada", a mai spus Tariceanu ca a vorbit cu ambasadele.

"Justitia sa nu se indeparteze de la rolul ei esential, avem semnale ca dosarele sunt insotite de serivicile secrete pana la final, ceea ce e inadmisibil din punctul meu de vedere", a mai declarat Tariceanu.

 

Întâlnirea, care are loc la Senatul României, a început la ora 16:.30, potrivit sursei citate.

Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, s-a aflat şi miercurea trecută la Parlament, pentru aproximativ 30 de minute, unde s-a întâlnit cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, şi cu premierul Victor Ponta. Valeriu Zgonea a declarat ulterior că a discutat cu reprezentantul SUA inclusiv despre modificările la Codul penal, subiect ce a ţinut agenda politică săptămâna trecută.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: Ce a discutat VICTOR PONTA cu reprezentatul Ambasadei SUA, DEAN THOMPSON

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ