Ponta acuză PNL, în scandalul Codului Silvic: Au avut întâlniri cu firma austriacă Schweighofer

| 13 mai, 23:44

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara că mai mulți politicieni liberali au avut întâlniri în "calitate oficială și privată" cu reprezentanții firmei austriece Schweighofer și că au dezinformat Administrația Prezidențială pe tema Codului Silvic.

"Impresia mea personală, poate greșesc, e că președintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informații pe care le-a primit de la niște "binevoitori", în special niște binevoitori liberali pe care îi vedeți zilele acestea luptându-se cu dinții pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alături de noi au făcut acel proiect de Cod Silvic și acum luptă cu tot ce pot ca să nu se adopte și să nu se pună această limită, să nu se ia măsuri concrete. Evident că au niște interese care sunt strict private", a spus Ponta la B1TV.

Întrebat dacă a fost trafic de influență la politicienii respectivi, Ponta a răspuns : "Eu nu pot să fac încadrări juridice, dar sunt absolut convins că doamnele și domnii pe care îi vedeți luptându-se la televizor au avut întâlniri în calitate oficială și privată cu reprezentanții Schweighofer".

Ponta a afirmat că are informații despre asemenea întâlniri întrucât în calitate de prim ministru trebuie să se informeze foarte bine "întotdeauna când apare o situație de criză".

"Eu sunt convins că instituțiile statului monitorizează aceste lucruri, cu atât mai mult voi informa CSAT. (...) Îmi explic lupta din aceste zile și îmi explic inclusiv dezinformarea ajunsă la Administrația Prezidențială prin interesele unor oameni politici de la PNL care s-au întâlnit și care, iată, și în Parlament și în public se bat pentru Schweighofer", a insistat premierul.

Chestionat de moderator dacă după ședința CSAT vor apărea dosare penale, Ponta a răspuns: "Numai domnul Băsescu știa cine și cui se fac dosarele penale, eu nu știu acest lucru și nici nu mi-l doresc".

Referitor la faptul că Administrația Prezidențială a susținut că retrimiterea Codului Silvic la Parlament a survenit opiniei exprimate de Consiliul Concurenței, Ponta a replicat: "N-ați văzut că oameni din Consiliul Concurenței acum lucrează la Schweighofer?".

Premierul a mai apreciat referitor la Codul Silvic că "nu la președinte a fost problema", ci la cei pot fi văzuți "agintându-se în aceste zile și care au probabil propriile căi de a se plânge președintelui".

"Așa cum au fost alții care s-au dus să se plângă că "uite ce rău e cardul de sănătate". E foarte bun cardul de sănătate, dar sunt liberali care sunt prieteni cu acei medici (...) care sunt deranjați de cardul de sănătate. Îi vedeți foarte bine pe cei care se bat împotriva cardului de sănătate având interese directe", a mai adăugat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ