Ponta: Propunerea liberală privind închiderea hypermarketurilor în weekend este populistă

| 13 mai, 14:47

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că propunerea legislativă a unor parlamentari PNL privind închiderea hypermarketurilor în weekend este una "populistă", adăugând că Guvernul o va aviza negativ şi că marile centre comerciale trebuie să rămână deschise, întrucât susţin consumul şi asigură locuri de muncă.

 

"Vreau să exprim o opinie pe care o vom transmite şi la Parlament. E o propunere a unor colegi liberali, o măsură liberală altfel, să închidem hypermarketurile în weekend. Eu cred că e bine să le lăsăm deschise, ca oamenii să cheltuie bani, să avem consum, să păstrăm locuri de muncă şi ca să fie plătiţi, bineînţeles, conform legislaţiei, cei care lucrează în weekend să fie plătiţi mai bine. Nu ştiu ce e liberal în a închide (hypermarketurile - n.r.), cred că e doar populistă (propunerea - n.r.). Nu e populară, pentru că nici cei care lucrează şi au salariu dublu pentru acele zile, nici noi, cei care atunci ne ducem la cumpărături, nu avem de câştigat. E doar o măsură stupidă în acest moment pentru România şi cred că trebuie să daţi avizul negativ", a declarat premierul în şedinţa de guvern, potrivit Agerpres.

Citeste si: Guvernul vrea să interzică, limitat, exportul de lemn. Ponta: Soluţie la Justiţie, altfel plecaţi!

Ponta a mulţumit, în context, ministrului Agriculturii şi celorlalte autorităţi care au luat legătura cu reprezentanţii lanţurilor de retaileri pe subiectul preţurilor la alimente.

"Nu ştiu dacă ne-am speriat degeaba sau nu, dar ştiu că s-a înţeles mesajul şi se vor afişa preţurile cu 24% (TVA - n.r.) şi preţurile cu 9% (TVA - n.r.) şi atunci înseamnă că a fost bine. Şi înseamnă că de la 1 iunie cu siguranţă vom avea preţuri reduse", a afirmat şeful Guvernului.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ