TAROM, economie de 26%, comparativ cu 2012, la serviciile de asigurare

| 19 iul, 2013

TAROM plăteşte cu 26% mai puţin faţă de anul trecut pentru serviciile de asigurare furnizate de Astra, care a câştigat licitaţia deschisă organizată de companie în vederea atribuirii contractelor de asigurare a flotei şi răspunderilor legale de aviaţie, a anunţat directorul executiv Christian Heinzmann.

Potrivit unui comunicat al TAROM, compania a desfăşurat o procedură de achiziţie prin licitaţie deschisă pentru atribuirea contractelor de asigurare a flotei şi răspunderilor legale de aviaţie. 

"Suma licitată aduce o economie de 26% comparativ cu anul trecut, ceea ce se va regăsi în îmbunătăţirea performanţelor TAROM, în concordanţă cu aşteptările Planului de Management. Respectând procedurile, anul acesta licitaţia a fost deschisă doar pentru furnizorii din România, însă, intenţia noastră este ca, începând de anul viitor, cererea de ofertă să fie extinsă către toţi furnizorii din Europa interesaţi să participe", a subliniat Heinzmann.

Procedura a fost organizată conform dispoziţiilor Regulamentului TAROM privind atribuirea contractelor de achiziţie. Pentru cererea documentaţiei de licitaţie, s-au prezentat opt furnizori, însă numai cinci dintre aceştia au depus ofertele. Procedura de achiziţie prin licitaţie deschisă a fost câştigată de Astra, care a depus oferta cu cel mai mic preţ. 

TAROM a cumpărat servicii de asigurare CASCO pentru aeronavele civile şi piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a francizei CASCO deductibilă la aeronave şi motoare de schimb) şi de asigurare de răspundere faţă de pasageri, bagaje, marfă, poştă şi terţi, pentru perioada 1 septembrie 2013 - 30 august 2014. ASTRA este asiguratorul flotei TAROM pentru al şaptelea an consecutiv.

Flota TAROM este formată din 24 aeronave, dintre care două Airbus 310-300, patru Airbus 318-100, patru Boeing 737-300, patru Boeing 737-700, o aeronavă Boeing 737-800, şapte aeronave ATR 42-500, respectiv două aeronave ATR 72-500.

"Compania ASTRA Asigurări a plătit cele mai mari daune din piaţa de asigurări aviatice din România. Este vorba despre cea mai mare daună plătită vreodată în România, pentru incidentul în care a fost implicată, în anul 1991, aeronava prezidenţială care aparţinea ROMAVIA, 33 milioane dolari . De asemenea, a plătit 10 milioane dolari pentru o aeronava TAROM, ca urmare a incidentului aviatic de pe Aeroportul 'Henri Coandă' Otopeni din decembrie 2007, iar în aprilie 2008, Astra Asigurări a plătit 4,2 milioane dolari pentru o aeronavă ROMAVIA", se arată într-un comunicat TAROM.

Principalii clienţi ai ASTRA pe asigurări de aviaţie sunt TAROM, Blue Air, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu, Aeroportul Internaţional Timişoara, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa, Romaero, Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi Germania Flug.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ