România are detectoare de SUBSTANŢE NUCLEARE. Sistemul a fost instalat la Aeroportul Otopeni

| 22 iul, 16:55

Țara noastră este de astăzi mai protejată împotriva terorismului. Un sistem de detectare a materialelor radioactive a fost instalat la Aeroportul Otopeni. Alte dispozitive mobile au fost trimise poliţiştilor de frontieră de la graniţele cu ţările care nu sunt în Uniunea Europeană.

Totul s-a realizat printr-un proiect comun al Statelor Unite cu ţări din UE. Americanii au plătit pentru tot sistemul peste 20 de milioane de dolari şi au instruit peste 300 de poliţişti de frontieră români.

Trei dispozitive fixe, instalate la Aeroportul Henri Coandă, vor scana orice marfă care intră sau iese din ţară. Alte şase aparate mobile vor supraveghea frontierele cu Moldova, Ucraina şi Serbia.

„Proliferarea şi traficul ilegal cu materiale nucleare şi radiologice este un pericol pentru securitatea tuturor. În cadrul acestei strategii, le asigurăm aliaţilor noştri echipamente moderne pentru detecţie şi instruire pentru a le consolida capacităţile de descurajare, detectare şi interdicţie a traficului ilicit de materiale nucleare şi radiologice”, a declarat Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite, la inaugurarea sistemului.

Până acum nicio ţară europeană nu a raportat oficial că ar fi interceptat un transport ilegal de materiale radioactive. Liderii mondiali sunt, însă, îngrijoraţi că astfel de substanţe nucleare pot ajunge în mâinile organizaţiilor teroriste.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ