Tătaru: Ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri, după 15 mai

| 13 mai, 19:57

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se aşteaptă ca după data de 15 mai să crească numărul de infectări cu coronavirus şi că vor trebui gestionate situaţiile în care apare un număr mai mare de îmbolnăviri. Tătaru a mai precizat că dintre cazurile confirmate de COVID - 19, 60 la sută sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare.

 

”Ne aşteptăm la o creştere, eu sper să nu fie o creştere accentuată, să fie o creştere lentă de la o zi la alta, pe o perioadă scurtă. Studiul pe care vrem să îl facem, după 1 iunie,  este şi cel care ne va da şi suma procentului de persoane infectate, care a făcut boala şi imunizarea acestora şi ne va da o previziune despre ce va fi în toamnă - iarnă. Când vom vedea că într-o anumită zonă vom avea iar un număr mare de cazuri că apar 10 - 20 în momentul în care acolo nu mai era niciun caz sau  era un singur caz, când vom vedea că într-un cartier de la o zi la alta alternează ca număr de cazuri, când vom vedea Unităţile de Primiri Urgenţe cu adresabilitate crescută pentru persoane cu patologie respiratorie, când vom vedea  cazuri pe ATI, sunt lucruri pe care trebuie să le gestionăm, dar precauţia vor face ca numărul lor să fie mic şi în scădere”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Europa FM,
Întrebat câte cazuri de COVID-19, dintre cele depistate deja sunt asimptomatice, Tătaru a spus că aproximativ 60 la sută.
”Peste 60 la sută din cazuri sunt asimptomatice sau au simptome uşoare. Anchetele epidemiologice evaluează  fiecare focar. Fiecare focar are un caz princeps, contacţii apropiaţi, contacţii direcţi  şi suspecţii. Sunt reguli epidemiologice în care fiecare din contacţii apropiaţi sau direcţi care se confirmă pozitiv, declanşează o anchetă pe fiecare dintre ele”, a spus Tătaru.
Întrebat, de asemenea, cat de răspândit este coronavirusul în România, Tătaru a spus că studiul din vara acestui an va arăta cu precizie acest lucru.
”Este răpândit în toată ţara. Nu putem estima ca număr de oameni, decât după studiul din vară. Atunci vom puta prognoza şi evoluţia ulterioară”, a mai spus ministrul Sănătăţii.
România intră, din 15 mai, în stare de alertă, fiind pregătite unele măsuri de relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ