Taxa pe lăcomie - Teodorovici anunță o nouă variantă după întâlnirea cu bancherii

| 21 mar, 12:44

Ministrul Teodorovici vrea să corecteze OUG 114 până la sfârșitul săptămânii viitoare astfel încât să intre cu proiectul în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare. De aceea, el  a anunţat că se va întâlni şi în zilele următoare cu reprezentanţii băncilor, astfel încât să fie agreat textul privind așa zisa,, taxă pe lăcomie''.

El a precizat că s-a propus ca pentru băncile cu o cotă de piaţă mai mică de 1% taxa din OUG 114 să fie de 0,2%, iar pentru cele cu o cotă de peste 1% să fie de 0,4%.

În ceea ce priveşte indicele ROBOR, Teodorovici a subliniat că ideea este să se reducă din costurile de finanţare pe care românii le plătesc la creditele în lei.

La sfârşitul anului trecut, Guvernul a decis, prin Ordonanţa de Urgenţă 114, impozitarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui nivel al ROBOR mai mare de 2%.

OUG 114 afectează și comaniile din energie și telecom.

Tag-uri: taxa pe lacomie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ