Taxa pe lăcomie va aduce 4 miliarde lei la buget, speră guvernul

| 14 ian, 09:09

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, proiectul bugetului de stat pe 2019 prevede clar venituri la buget din taxa pe lăcomie de 4 miliarde de lei.

Proiectul bugetului de stat pe 2019 se bazează pe venituri de minimum 4 miliarde de lei din taxa pe activele bancare legate de evoluţia ROBOR, potrivit unor surse din mediul financiar bancar citate de Economica.net.

În acest context, explică sursele citate, taxa pe activele bancare este în acest moment de 1,2% din totalul activelor nete, de circa 440 de miliarde de lei (datele financiare pentru 2018 nu au fost încă publicate de BNR).

Astfel, taxa pe activele bancare nu este anuală şi plătibilă trimestrial, ci trimestrială în funcţie de media ROBOR-ului în fiecare trimestru, adică 1,2% pe an, momentan.

În condiţiile în care activele bancare nete pe 2018 sunt de circa 440 de miliarde de lei, este clar că interpretarea care se poate face este că taxa pe lăcomie este trimestrială, nu anuală. Adică la o valoare de peste 2,5% a ROBOR pe trei luni şi una de peste 3% a ROBOR pe 6 luni, procentul de impozitare este de 0,3% trimestrial şi interschimbabil trimestrial.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ