Taximetriştii au câştigat în ultima săptămână cât într-o lună, datorită ninsorii

| 30 ian, 2014

Firmele de taximetrie din Bucureşti au avut în ultima săptămână, de când a început să ningă abundent şi mulţi bucureşteni şi-au lăsat maşinile acasă, de trei-patru ori mai multe comenzi decât într-o zi obişnuită, ceea ce le-a adus încasări cât într-o lună fără zăpadă.

"Eu sunt foarte mulţumită şi toate companiile de taxi sunt foarte mulţumite. Pentru taximetrie este bine să fie iarnă şi să ningă. Numărul de comenzi onorate a crescut de trei-patru ori faţă de o zi obişnuită", a declarat agenţiei Mediafax Georgeta Puiu, directorul general al companiei de taxi Mondial.

Ea a spus că numărul comenzilor în ultima săptămână, de când vremea s-a înrăutăţit, a fost cât într-o lună fără ninsoare.

Şi Lucian Marin, directorul companiei de taxi Meridian, spune că numărul comenzilor a crescut de trei ori şi ar fi crescut şi mai mult dacă taximetrele ar fi putut intra pe toate străzile.

"Unele comenzi nu le-am putut onora, pentru că nu am putut intra pe toate străduţele, nu neapărat pentru că era zăpadă, ci pentru că din cauza zăpezii apăreau blocaje", a spus Marin.

Cu toate acestea, taximetrele firmei Mondial au făcut miercuri peste 1.500 de curse în Bucureşti."Dacă ar fi fost vremea frumoasă, oamenii care nu merg cu autobuzul sau metroul ar fi circulat pe jos sau cu maşinile lor", afirmă Georgeta Puiu.

Şi Lucian Marin a explicat că dacă nu este vreme rea, luna ianuarie ar fi slabă pentru taximetrie, pentru că sumele care trebuie plătite pentru întreţinerea locuinţei sunt mari şi oamenii preferă să renunţe la taxi.

"Cursa medie în Bucureşti este de 7-8 lei. Am avut noroc că au fost închise şcolile, pentru că dacă funcţionau se făceau blocaje pe străzi, iar taximetrele ar fi făcut faţă mult mai greu", a mai spus el.

Şi la Taxi Cobălcescu numărul de comenzi a fost mai mare decât într-o zi obişnuită.

"S-a circulat foarte greu şi, din păcate, n-am putut onora toate comenzile, în special pe cele de pe străduţe", a afirmat Giusepe Bacaliaro, directorul diviziei de taxi la Auto Cobalcescu.

Începând de sâmbătă, atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării, a nins abundent şi în unele zile a viscolit. Din acest motiv, traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate.

Bucureştiul şi 14 judeţe, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa au fost miercuri sub avertizare cod portocaliu de viscol.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ