Ministru Agriculturii: Pentru producătorii agricoli, această zăpadă a venit la timpul potrivit

| 30 ian, 2014

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi că ninsoarea din ultimele zile a venit la timpul potrivit pentru producătorii agricoli.

'În această perioadă cred că producătorii agricoli au avut beneficii. M-am uitat în ultimele zile pe hărţi, stratul de zăpadă la nivel naţional, existau două pericole. Pe de o parte, lipsa de umiditate, care începea să se resimtă, şi a venit această zăpadă la timpul potrivit. Al doilea pericol pe care îl aveam era legat de posibilul îngheţ care se preconizează a veni în perioada următoare. Dacă nu aveam zăpadă, plantele erau expuse şi riscam producţia, deci în mare parte pentru producătorii agricoli avantajele sunt evidente în această perioadă', a spus Constantin, la finalul şedinţei Biroului Politic al Partidului Conservator.

El a adăugat că au fost anumite probleme pe zona de pomicultură şi pe zona de sere, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani, când au fost distruse multe solarii.

'Atunci, în 2012, am intervenit cu un ajutor de minimis, iar acum am venit cu instrumente moderne, pentru că statul nu poate să despăgubească la infinit. Este vorba de coparticipare a producătorilor agricoli la ceea ce înseamnă fondul mutual. Fiind membri ai fondului mutual, pot fi despăgubiţi an de an prin contribuţie proprie, prin fonduri europene şi contribuţia de la bugetul de stat pentru eventualele pierderi de venit cauzate de diverse calamităţi', a explicat ministrul Agriculturii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ