TB a respins contestaţia OmniTrax la procedura de privatizare a CFR Marfă

| 04 iul, 2013

Tribunalul Bucureşti a anulat cererea companiei americane OmniTrax de suspendare a procedurii de privatizare a companiei CFR Marfă, adjudecată de Grup Feroviar Român (GFR), cu drept de reexaminare în 15 zile.

OmniTRAX, unul din cei trei investitori înscrişi în cursa pentru CFR Marfă, a anunţat la 17 iunie că a contestat procesul de privatizare şi cere reluarea procedurii cu participarea companiei americane, precizând că are nevoie de mai mult timp pentru a efectua un audit profesionist al transportatorului feroviar de marfă.

Compania americană a depus contestaţii la Tribunalul Bucureşti, Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor şi Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Ministerul Transporturilor a anunţat, luna trecută, că privatizarea CFR Marfă va continua doar cu Grup Feroviar Român şi asocierea româno-austriacă Transferoviar Grup - Donau Finanz, în condiţiile în care plicul depus de americanii de la OmniTRAX nu conţinea oferta preliminară şi neangajantă.

OmniTRAX este un operator feroviar cu peste 17 linii scurte sau căi ferate regionale in America de Nord, servicii intermodale în porturi, facilităţi transload şi operaţiuni de comutare.

Ulterior, şi asocierea româno-austriacă a anunţat că a decis să se retragă din procesul de privatizare a CFR Marfă şi că îşi rezervă dreptul de a contesta procedura la instituţiile abilitate.

Grup Feroviar Român, companie controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat câştigător al procesului de privatizare la 20 iunie, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ