Ștefan Marincea – deficiențe profesionale și management defectuos la Institutul Geologic

| 17 oct, 2013

Potrivit unui raport al Guvernului, în urma unor controale au fost descoperite mai multe nereguli în activitatea lui tefan Marincea ca director al Institutului Geologic Român.

Ștefan Marincea, fostul director al Institutului de Geologie al României, a fost demis de la conducerea instituției ca urmare a modului defectuos în care a gestionat situația de la Izvoarele. De asemenea, potrivit unui raport al Guvernului, în urma unor controale ale forurilor tutelare au fost descoperite mai multe nereguli în activitatea lui Marincea.

În ceea ce privește gestionarea situației de la Izvoarele, deși se decisese ca toate concluziile prealabile să fie comunicate în interior, astfel încât să poată fi formulat un punct de vedere pe baza informațiilor adunate, Marincea a prezentat public rezultatele parțiale. Maniera sa neprofesionistă ade a aborda subiectul a generat panică în rândul populației și a întreținut sentimentul de teamă și incertitudine al localnicilor.

În plus, în mandatul lui Marincea de la conducere IGR s-au descoperit încălcări numeroase ale normelor care țineau de securitatea informațiilor, amenințarea și șantajarea angajaților instituției, dar și angajarea și utilizarea unor pensionari militari în cadrul institutului pentru a supraveghea și intimida angajații.

De asemenea, controalele întreprinse la IGR au scos la iveală faptul că majoritatea concursurilor de angajare pe care instituția le-a organizat, au vizat posturile administrative. Posturile de conducere, precum cele de directori, erau ocupate prin decizia lui Marincea de către apropiați de-ai acestuia.

Totodată, fostul director al IGR a transformat instituția într-o afacere personală. Acesta a încheiat un contract de distribuție exclusivă cu firma surorilor sale, Adria Prod Trade. Marincea l-a angajat și pe cumnatul său la Stația Miorcani, din Botoșani, sat în care locuiește soacra acestuia. De asemenea, sediul stației de observare era în curtea soacrei lui Marincea.

Din raportul întocmit de Guvern rezultă că implicarea lui Marincea în proiectul Roșia Montană are la bază cu totul alte interese decât cele care țin de apărarea țării. Ștefan Marincea este cel care a închiriat spații ale institutului unor societăți miniere, printre care și Barrick Gold, unul dintre competitorii Gabriel Resources. Din poziția de director al IGR, Marincea a închiriat companiei Barrick Gold în regim de taxi una dintre mașinile de teren ale instituției pe care o conducea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ