Ștefan Marincea nu este o victima nevinovată

| 18 oct, 2013

Protestele au devenit așadar o umbrelă pentru impostori, un mijloc prin care aceștia se apără. Ștefan Marincea nu este nicidecum o victimă inocentă și nici la prima demitere de la conducerea IGR

Opiniile anti-Roșia Montana au început să fie o scuză pentru a acoperi activități ilicite. De la televiziuni care își scuză încercările de fraudare a statului, la directori care au impus în instituțiile pe care le-au condus regimuri semi-dictatoriale, toți spun că li se întâmplă lucruri rele deoarece au îndrăznit să-și exprime opiniile împotriva proiectului minier de la Roșia Montană. Protestele au devenit așadar o umbrelă pentru impostori, un mijloc prin care aceștia se apără.

Ștefan Marincea nu este nicidecum o victimă inocentă și nici la prima demitere de la conducerea IGR. A fost numit la conducerea Institutului prima dată în 2006, pe perioadă nedeterminată, și demis în 2011 în urma unui control. A fost repus în funcție cu delegație în martie 2012, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei poziții, care însă nu a mai avut loc.

Marincea instaurase la IGR un regim de tipul celor dictatoriale. Își făcuse chiar și un mic serviciu secret și de opresiune, prin angajarea a 6 pensionari militari, a căror sarcină era să supravegheze, intimideze și influențeze angajații IGR. Când a fost demis în 2011, au fost desființate și posturile celor 6. Aceștia au fost încurajați însă de Marincea să dea Institutul în judecată și, de asemenea, le-a promis că îi va angaja înapoi dacă va reveni pe funcție, lucru care de altfel că s-a și întâmplat. Mai mult, odată revenit la conducerea Institutului, Marincea nu doar că și-a reangajat „poliția personală”, dar a făcut în așa fel încât IGR să nu se folosească de căile de atac pe care le avea în procesul cu cei 6, ceea ce a dus la pierderea acestuia și obligarea Institutului la plata unor despăgubiri consistente.

Perioada de domnie a lui Ștefan Marincea la IGR a însemnat și blocarea angajărilor pe posturi de conducere pentru persoanele care nu îi erau apropiate, posturile scoase la concurs fiind cele administative. Nu doar că și-a angajat rudele, dar a mutat o Stație de Observare cu totul în curtea soacrei sale.

Când angajații IGR s-au răzvrătit împotriva directorului-despot și au sesizat autoritățile competente cu privire la ilegalităție care se desfășoară la Institut, acesta a găsit bani pentru a angaja avocați și i-a acționat în justiție pentru calomnie pe cei care au îndrăznit să iasă de sub cuvântul său, plângere pe care instanța i-a respins-o ca fiind neîntemeiată. În comparație, Marincea s-a plâns comisiei parlamentare speciale că ar face plângere penală împotriva RMGC, dar că nu are bani de avocați. Ciudat, având în vedere că fiind vorba de o plângere penală, nici nu îți trebuie avocați.

Acesta este un rezumat al măgăriilor făcute de Marincea la conducerea IGR, lista continuând și cu altele. Cu toate acestea, a fost demis din funcție pentru că a îndrăznit să se exprime împotriva proiectului de la Roșia Montană, nu-i așa?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ