Telekom România deschide un centru de date în al doilea pol IT din România

| 17 sep, 21:52

Dezvoltarea accelerată a oraşului Cluj-Napoca a determinat grupul Telekom România să deschidă un centru de date aici, în cursul săptămânii viitoare, proiectul fiind anunţat din vara anului trecut.

Acesta este al patrulea data center din ţară, după primul din Bucureşti (inaugurat în 2006) şi două din Braşov.

Noul centru de date, proiect realizat de Tema Energy (antreprenor general), este amplasat într-un fost centru de telecomunicații, conectat la două surse separate de energie electrică, cu o putere de 600 Kw, suplimentată ulterior la 1.000 Kw, și rețeaua de fibră optică a Telekom România.

“Ideea construirii unui centru de date în Cluj-Napoca a pornit de la dezvoltarea accelerată a acestui oraș, care a devenit al doilea pol IT la nivel național, precum și al dezvoltării accelerate în zona automotive, producție și banking. Practic, am constatat o cerere puternică de a găzdui date la o viteză din ce în ce mai mare. Potențialul de creștere al pieței este de două cifre, 16% anual în următorii 4 ani, și în condițiile astea se impunea dezvoltarea unui centru de date în Cluj-Napoca”, spunea Vasile Voicu, B2B Product Management Manager în cadrul Telekom România, potrivit profit.ro.

Cu trei nivele și subsol, noul centru de date Telekom este situat la 11 kilometri de aeroportul din Cluj-Napoca și poate găzdui 300 de rack-uri de servere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 01:47
raryMenna
cycle day 32 no period clomid
clomiphene testosterone Immunofluorescence microscopy

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ