Televiziune din TOP 10, OFICIAL în insolvenţă

| 23 aug, 14:25

O televiziune aflată în TOP 10 al audienţelor din România a intrat oficial în insolvenţă. Programat iniţial pentru 3 septembrie, procesul referitor la cererea debitoarei PRIMA BROADCASTING GROUP SRL Bucureşti de deschidere a insolvenţei a fost devansat pentru data de 19 august, când Tribunalul București a hotărât deschiderea procedurii generale, scrie site-ul supervizor.ro.

Administrator judiciar, scrie sursa citată, a fost desemnat SMDA Insolvency SPRL. Termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanțelor a fost stabilit pentru 5 octombrie 2015, mai scriesupervizor.ro.

La finalul lui 2014, Prima Broadcasting Group avea datorii totale de 14,5 milioane de euro și creanțe de 5,5 milioane de euro.

Prima Broadcasting Group – compania deținută de omul de afaceri Cristian Burci – a făcut o solicitare în acest sens la Tribunalul București, la data de 6 august, potrivit Paginademedia.ro.

Pe rolul Tribunalului București mai există o solicitare de intrare în insolvență pentru Prima Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing.

Insolvența vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar și cu trimiterea unor angajați în concediu din cauza situației delicate a canalului TV.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting, dar a redevenit ulterior proprietar. Burci mai deține și ziarele Adevărul și Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Şi Adevărul Holding este în insolvenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ