Teodor Meleșcanu: un posibil candidat la președinție?

Într-un interviu de televiziune, Teodor Meleșcanu, actualul director SIE și-a exprimat dorința de revenire în politică după stagiul în fruntea serviciului de informații, cît și disponibilitatea de a candida la prezidențiale, dacă va fi solicitat.

Precizările Lui Teodor Meleșcanu, enunțate cu ingenuitate, vin din păcate într-un moment cum nu se mai poate de prost ales, grevate fiind în plus de o exprimare cel puțin nefericită.

Cele două mari tabere politice care se vor confrunta în cursa pentru Cotroceni în acest an, se luptă nu numai între ele ciși cu dificultăți proprii. USL abia a scos la liman un anevoios proces de limpezire și precizări legate de persoana candidatului la prezidențiale. Cel cre se simțea îndreptățit, Crin Antonescu, nu este cel mai bine cotat în sondaje. Pe de altă parte, în tabăra opusă, fie că vorbim de PDL, fie de oamenii care merg pe mâna lui Băsescu, găsim probleme și mai mari. PDL l-a desemnat pe Cătălin Predoiu pentru Cotroceni, răstimpul avut la dispozișie nepermițându-i acestuia să iasă din anonimatul cronic de care suferă. Popularii lui Băsescu sunt în situația cea mai nefericită, partidul nici măcar nu este înregistrat, prezența în teritoriu este mai zdravănă doar când vine vorba de sedii, nu și de membri. În plus, oamenii lui Băsescu nu au niciun candidat viabil și nicio perspectivă să găsească în timp util unul, aceasta este realitatea.

În acest context complicat, enunțarea publică a disponibilității lui Meleșcanu capătă așa un iz neplăcut, de mercenariat politic. Ca să fim drepți, directorul SIE nu a spus-o de la obraz și, probabil, nici n-a avut intenția măcar să sugereze că ar fi dispus să intre în cursă în urma unei ”licitații”, pentru cine oferă mai mult. Cu toate acestea, momentul unui astfel de anunț public este cât se poate de prost ales și rezultatul final nu prea dă bine în pagină.

Pe de altă parte, chiar în textul și exprimarea nefericită a acestui anunț descoperim cuiul lui Pepelea, o dovadă de cumplită neglijență sau poate o intenție veninoasă, scăpată ca din întâmplare, ”ca să priceapă iapa”. Teodor Meleșcanu motivează astfel posibila sa revenire în câmpul politicii: ”Percep poziția de director al SIE ca o paranteză în cariera politică, o paranteză deschisă, care oricând îmi va da posibilitatea să revin. Mă gândeam că ar fi mare păcat să nu pot fructifica toate informațiile pe care le-am obținut în această perioada", a spus directorul SIE, Teodor Meleșcanu. Ptiu, drace...Dacă nu a fost cu intenție, avem și deviza de campanie: din greșeală în greșeală, spre victoria finală!
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ