Teodor Meleşcanu, în faţa Comisiilor de politică externă: "Mă califică faptul că sunt calificat"

| 29 iun, 10:55

Teodor Meleşcanu, propus pentru funcţia de ministru al Externelor a fost audiat joi de senatorii şi deputaţii din comisiile de politică externă, acesta primind aviz favorabil.

"Mă califică faptul că sunt calificat în acest domeniu. Am o experienţă de 40 de ani şi cred că pot să mă descurc în condiţii foarte bune", le-a spus Meleşcanu parlamentarilor comisiei, după ce a fost chestionat cu privire la calităţile care îl recomandă pentru a rămâne în fruntea Ministerului de Externe, mai ales după rezultatele evaluării făcute de conducerea coaliţiei de guvernare. Meleşcanu a explicat că politica externă nu se face "de pe o zi pe alta" şi că prevederile din programul de guvernare reprezintă direcţii de acţiune, nu "măsuri specifice".

"Capitolul de politică externă din program este un capitol care indică direcţii de acţiune strategică. Nu e vorba de măsuri specifice într-un fel sau altul. Direcţii strategice pe care va trebui să le urmăm şi pe care le-am urmat. Specificitatea relaţiilor internaţionale este că lucrurile nu se realizează singure, numai cu un singur partener, ci te relaţionezi cu alţi parteneri care trebuie să vrea şi ei şi să fie de acord şi nu se face de pe o zi pe alta. Durează foarte mult în timp", a mai spus Meleşcanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ