Teodorovici: 2014-2020 va fi ultima perioadă în care România va beneficia de o alocare financiară consistentă

| 05 dec, 2013

Perioada 2014-2020 "va fi ultimul exerciţiu de programare în care România va beneficia de o alocare financiară consistentă, de aceea este extrem de importantă stabilirea atentă a priorităţilor de finanţare", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

"Eforturile făcute în anul 2013 au condus la atingerea unui record în acest sens, iar demersurile vor continua. Dar, pentru a ajunge la nivelul celor avansaţi, România trebuie să repete aceeaşi performanţă în fiecare an, mai ales că perioada 2014-2020 va fi ultimul exerciţiu de programare în care România va beneficia de o alocare financiară consistentă", a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

În context, el a atras atenţia asupra responsabilităţii în stabilirea atentă a priorităţilor de finanţare către obiective care să servească importante comunităţi de populaţie, să permită punerea în valoare a inteligenţei şi a resurselor.

Raportul asupra implementării Programului Operaţional Regional atestă că ADRNE a înregistrat, până în prezent 1.231 de cereri de finanţare, din care au fost contractate 478 de proiecte a căror valoare nerambursabilă solicitată însumează peste 701 de milioane de euro, rezultând o supracontractare a sumei de 658,7 milioane de euro alocată regiunii Nord-Est.

,,Sumele avizate de către beneficiari în vederea rambursării cheltuiellilor sau a efectuării plăţilor către furnizori de lucrări, bunuri şi servicii, în valoare de 407 de milioane de euro, denotă un grad de absorbţie în Regiunea de Dezvoltare Nord Est de aproximativ de 62 la sută din suma alocată, comparativ cu 48 la sută înregistrat la nivel naţional', a reliefat pentru Agerpres Constantin Apostol, directorul general al ADRNE.

Potrivit acestuia, instituţia a înregistrat, de asemenea, "un ritm alert în implementarea Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, asumat din acest an, ca urmare a creşterii încrederii în acest program a beneficiarilor privaţi".

Asumându-şi, din 2013, responsabilitatea de Organism Intermediar pentru implementarea POS CCE la nivel regional, ADRNE a reuşit, în acest interval, să preia de la Autoritatea de Management 169 contracte finalizate sau în implementare şi să semneze cu IMM-urile 118 noi contracte de finanţare, în valoare totală de 52 milioane de euro, din care 27 milioane de euro asistenţă financiară nerambursabilă. Prin implementarea acestor proiecte - care vizează creşterea productivităţii şi modernizarea întreprinderilor mici şi mijlocii - se estimează crearea a 900 locuri de muncă în Regiunea Nord-Est.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ