Teodorovici, contrazis de Banca Centrală Europeană. Noua OUG 114 nu are avizul instituției

| 29 mar, 18:37

Proiectul de modificare a OUG 114 a primit aviz de la Banca Naţională a României, iar Banca Centrală Europeană (BCE) a transmis că îl avizează, a declarat miercuri seara ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. În replică, BCE anunță că încă analizează proiectul OUG 114, dar NU a emis niciun aviz.

Într-un răspuns oficial oferit Hotnews, BCE a infirmat joi informația că și-ar fi dat avizul pe noile modificări.

Ce spune instituția europeană: "Banca Centrală Europeană încă analizează proiectul de Ordonanță de Urgență 118/2018, dar NU a emis încă niciun aviz. Nu suntem în poziția de a spune când va fi publicat respectivul aviz, dar vă rugăm să rețineți că acesta va fi publicat, așa cum se publică fiecare document, în secțiunea site-ului nostru în care se publică toată corespondența BCE privind legislația", se arată în răspunsul BCE.

Într-o scrisoare adresată ministrului Finanțelor, la mijlocul lunii februarie, Banca Centrală Europeană a amintit ministerului de Finanțe că ar fi trebuit consultată înaintea adoptării OUG 114/2018 care prevede intoducerea taxei pe activele bancare.

Conform legislației europene, autoritățile naționale sunt obligate să consulte BCE cu privire la orice proiect legislativ din domeniile de competență ale instituției, printre care legile aplicabile instituțiilor financiare, în măsura în care acestea influențează semnificativ stabilitatea instituțiilor financiare și a piețelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ