Teodorovici: POS Transport şi Competitivitate ar putea fi deblocate luna aceasta

| 06 iun, 2013

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susţine că în această lună ar putea fi deblocate programele operaţionale Transporturi şi Competitivitate. România aşteaptă un răspuns favorabil de la Comisia Europeană.

"În luna iunie sper să primim decizia favorabilă din partea Comisiei Europene în ceea ce înseamnă ultimele două programe operaţionale rămase încă blocate la nivelul Comisiei Europene, anume Transporturi şi Competitivitate. S-au făcut eforturi intense de ministerele de resort, de ministerul Transporturilor, ministerul Economiei cu celelalte ministere care sunt implicate la Competitivitate pentru a furniza Comisiei Europene toate datele astfel încât să demonstrăm că sistemele au revenit la normal", a declarat Eugen Teodorovici, joi, într-o conferinţă de presă.

El a spus că în urma unor deficienţe constatate de către Comisia Europeană, România are de achitat 700 de milioane de euro.

"Ştim foarte bine condiţiile financiare date de Comisia Europeană pentru România ca urmare a unor deficienţe, se ridică undeva la suma 700 de milioane de euro. Este o sumă foarte mare, desigur nu trebuie dată într-un singur an de România, dar este o sumă pe care partea română trebuie să o suporte de undeva fie buget de stat, fie beneficiarii de proiecte europene", a explicat ministrul Fondurilor Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ