Teodorovici: vom trimite CE propuneri privind simplificarea achiziţiilor publice

| 14 mai, 2013

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va trimite Comisiei Europene (CE), în următoarea perioadă, un pachet complet de propuneri cu o abordare mai simplă şi mai eficientă a achiziţiilor publice, bazată pe experienţa unor state membre cu sisteme mult mai simple decât cel din România, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

"În acest sens s-a stabilit că în următoarea perioadă vom trimite CE un pachet complet de propuneri, atât din punct de vedere legislativ, cât şi instituţional, cu o nouă abordare mult mai simplă, mult mai eficientă, şi în special bazată deja pe experienţa unor state membre cu sisteme mult mai simple decât cel din România. Am luat chiar exemplul Austriei, care are un sistem de achiziţii publice foarte simplu, foarte eficient, pe care vrem să îl adaptăm şi în România", a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Eugen Teodorovici a subliniat că alături de preşedintele ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice), Dan Vlădescu, a încercat să prezinte CE care este abordarea României vizavi de achiziţiile publice.

"Am spus foarte clar că obligaţia statului membru este de a avea o abordare proactivă şi de a identifica care ar fi cel mai bun mecanism pentru banul public în general, nu numai pentru fondurile europene, ştiind foarte bine că sunt fel de fel de blocaje în România pe sistemul de achiziţii publice", a spus ministrul fondurilor europene.

Ministrul a adăugat că, în acest sens, CE a transmis foarte clar că România trebuie să folosească momentul modificării la nivel european a directivei privind achiziţiile publice pentru a veni cu eventuale propuneri de modificare la nivel naţional, atât în cadrul legislativ, cât şi în cel instituţional.

"Asta ar însemna modificarea sau adaptarea sistemului pe toate structurile existente. Aici fac referire la ANRMAP, la Consiliul naţional de contestaţii, deci la toate activităţile cu rol în achiziţii publice, să vedem exact care este cea mai eficientă soluţie", a precizat Eugen Teodorovici.


Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ