Terenul sechestrat al familiei Copos scos din nou la vânzare de Fisc. Valoarea a scăzut de trei ori, preţul cu 30%

| 24 mai, 08:52

Două terenuri pe care familia Copos le deţine lângă baza sportivă Pro Rapid sunt din nou scoase la licitaţie de către ANAF.

ANAF nu a reuşit anul trecut să vândă terenurile de pe malul lacului Griviţa, deţinute de firma ANA Residence, al cărei acţionar este fiica lui George Copos, Ana Copos de Prada.

Unul dintre terenuri, cu o suprafaţă de 10.000 mp, a fost scos din nou la vânzare la preţul de 3,37 milioane de lei. Comparativ cu preţul de pornire al ultimei licitaţii, din septembrie 2015, preţul este mai mic cu 30%. Totuşi, noul anunţ de vânzare indică faptul că terenul s-a depreciat de la 9,44 milioane de lei, la 3,37 milioane de lei în mai puţin de un an.

La vânzare a mai fost scos un teren tot de 10.000 mp şi amplasat tot în apropierea bazei sportive Pro Rapid, evaluat la 5,2 milioane de lei şi al cărui preţ de pornire este egal cu valoarea, se mai arată în anunţul de vânzare publicat de Fisc.

Licitaţiile vor avea loc luna aceasta, pe 30 şi 31 mai.

Fiscul a executat silit Ana Residences pentru acoperirea sumelor datorate bugetului de stat de către Societatea Fotbal Club Rapid SA. Ana Residences are calitatea de garant ipotecar într-o cerere de eșalonare a obligațiilor bugetare formulată de club.

În primăvara anului trecut, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea prin care omul de afaceri George Copos solicita eliberarea condiţionată din închisoare. Acum, omul de afaceri este urmărit penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 pentru ca ar fi plagiat o lucrare în timpul detenţiei.

Luna trecută, familia Copos a vândut ANA IMEP SA, companie producătoare de motoare electrice cu sediul în Piteşti către japonezii de la Nidec Corporation.

George Copos are o avere estimată la 160 de milioane de euro, potrivit Capital. Fiica lui, Alexandra Copos de Prada, a preluat conducerea afacerilor Ana Pan şi Ana Hotels. Cea mai importantă afacere a familiei Copos este afacerea cu hoteluri. Copos deţine şapte hoteluri în Bucureşti, Eforie şi Poiana Braşov.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ