The Guardian, despre Dragnea: Ideologia sa este el însuşi!

| 08 mai, 10:20

Liderul PSD Liviu Dragnea are parte de un portret nimicitor în publicaţia The Guardian, într-o analiză a summitului UE de la Sibiu. O absenţă poate mai importantă decât a prmierului britanic Theresa May este cea a lui Liviu Dragnea, personajul din umbră care face jocurile politice în România, omul a căruie ideologie este el însuşi, scriu jurnaliştii britanici.

Britancii susţin că Dragnea ”a devenit un personaj la fel de deranjant la Bruxelles ca şi premierul maghiar Viktor Orban și liderul polonez Jaroslaw Kaczyński, chiar dacă este mai puțin cunoscut decât aceștia din cauza prestației sale în spatele scenei."

”Știam foarte bine la momentul aderării că România și Bulgaria nu erau pregătite. Greșeala a fost că am sperat că odată devenite state membre aceste două țări se vor alinia imediat la standardele europene. Poți presa o țară când vrea să intre în UE, dar după aderare posibilitatea de a provoca reforma scade considerabil. Acesta e un eșec structural al sistemului nostru”, a afirmat o sursă europeană pentru The Guardian.

Jurnaliştii au stat de vorbă şi cu doi dintre cei mai înverşunaţi duşmani politici ai lui Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta şi fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

”Ideologia lui e el însuși”, a declarat Ponta.

”El face totul, le spune miniștrilor și premierului ce să facă, ei sunt toți plastilină în mâinile sale”, a afirmat şi Macovei.

Jurnaliştii britanici amintesc şi problemele cu justiţia pe care le are liderul PSD, inclusiv condamnarea în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare pentru abuz de putere într-un proces de corupție.

Potrivit The Guardain, Liviu Dragnea a refuzat să răspundă întrebărilorşi să ofere o reacţie.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ