Theresa May a semnat scrisoarea care va declanșa Brexitul. Lira sterlină s-a depreciat INSTANT

| 29 mar, 09:29

Șefa guvernului de la Londra, Theresa May, a semnat scrisoarea oficială care va fi prezentată miercuri la Bruxelles pentru a marca declanșarea de către Regatul Unit a procesului de ieșire din Uniunea Europeană, potrivit unei fotografii difuzate marți, la ora 21,00 GMT, de biroul acesteia, transmite AFP.

În această fotografie oficială difuzată de Downing Street, poate fi văzută Theresa May la momentul semnării scrisorii de activare a articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, care va fi remisă în cursul zilei de miercuri președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Lira sterlină s-a depreciat miercuri în cursul tranzacțiilor derulate pe piețele asiatice, pe măsură ce investitorii se pregătesc pentru doi ani de negocieri la finalul cărora Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, informează Bloomberg.

"Cel mai probabil, cei care au vândut sunt investitorii îngrijorați de procesul de ieșire", a declarat Mansoor Mohi-uddin, analist la NatWest Markets, o divizie a grupului bancar Royal Bank of Scotland Group Plc. Potrivit lui Mansoor nu există alte știri care să alimenteze vânzările, altele decât informația că premierul Theresa May a semnat scrisoarea care declanșeaza Brexitul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ