Ţi-e frică de dentist? Iată 5 alimente care te ţin departe de scaunul stomatologic

| 24 feb, 2014

Alimentatia este cruciala in pastrarea sanatatii dintilor. In timp ce anumite alimente iti strica dintii, altele sunt recomandate chiar de medicii stomatologi pentru a-ti proteja dantura, scrie sfatulparintilor.ro.

Iata 5 lucruri pe care dentistul cu siguranta ar vrea sa le mananci, pentru a-ti imbunatati sanatatea orala.

1. Branza

Lactatele sunt foarte bune pentru dinti. Bogate in calciu si scazute in acizi, lactatele protejeaza dintii si oasele, previn aparitia cariilor si confera dintilor un alb stralucitor. Branza are un atu in plus: o proteina denumita caseina, care impiedica bacteriile sa se lipeasca de dinti.

2.Mere

Un mar pe zi tine dentistul departe. Crocant si bogat in fibre, merele (dar si telina) sunt excelente pentru dinti. Depui ceva effort ca sa il mesteci, ceea ce sporeste productia de saliva, care neutralizeaza acizii de la nivelul gurii. Apoi, pe masura ce marul este rontait, el curate dintii, iar fibrele din care este compus marul ajuta la dezlipirea bacteriilor de pe dinti. 

Citeste mai departe pe Sfatul Parintilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ