Tiberiu Nițu, despre ANCHETA procurorilor în cazul incendiului de la Colectiv

| 02 noi, 23:08

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat luni seara că ancheta procurorilor în cazul incendiului de la clubul Colectiv se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât și cu privire la autoritățile statului, până în prezent fiind audiate 40 de persoane.

"Au fost audiate 40 de persoane, de sâmbătă până în prezent. S-au ridicat mai multe documente de la persoane fizice și private. Toate persoanele pentru care se va dovedi o formă de vinovăție în acest dosar vor răspunde penal. Ancheta se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât și cu privire la autoritățile statului", a declarat Tibeiu Nițu luni seara, la ieșire din sediul Parchetului General.

Nițu a precizat că procurorii au reușit să identifice persoanele și compania care au furnizat materialele folosite la spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv în seara în care s-a produs incendiul.

Întrebat dacă s-au descoperit fapte de corupție în acest dosar, Tiberiu Nițu a spus că, până în acest moment, ancheta procurorilor s-a concentrat pe victime.

"Ne-am luat angajamentul că vom acorda o atenție deosebită acestei cauze. Vom căuta să facem o anchetă efectivă și într-un termen rezonabil cu respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale", a mai declarat procurorul general.

În dosarul care are ca obiect incendiul produs în clubul Colectiv din București, procurorii i-au pus sub acuzare pe cei trei actionari ai clubului, Costin Mincu, Alin George Anastasescu și Paul Gancea pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Cei trei actionari  au fost reținuți luni seara pentru 24 de ore.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 noi, 11:24
ION
cand anchizi cazul
cand anchizi cazul ca si dosarele revoluutiei -ce rusine!can vei da socoteala de aceasta batjocora la adresa poporului roman si a celor care sau sacrificat atunci ca sa fii tu nemernic -vei plati sunt sigur si tu si acele nulitati numiti procurori de la parchetul militar care trebuie desfiintat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ