TICHETE DE GRĂDINIŢĂ 2020. Rectificarea bugetară va reduce sumele în 39 de judeţe

| 14 aug, 15:30

TICHETE SOCIALE GRĂDINIŢĂ 2020. Proiectul de rectificare bugetară anunţat de Ministerul Finanţelor va reduce sumele alocate pentru programul de tichete de grădiniţă cu peste 8,7 milioane de lei, ceea ce înseamnă că aproape 60.000 de copii vor rămâne fără sprijin financiar.

Tichetele pentru grădiniță sunt acordate familiilor din medii defavorizate, pentru a le stimula să își trimită copiii la grădiniță. Oficial acestea se numesc "stimulente educaţionale acordate copiilor din familii defavorizate în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar". Mai exact, suma este echivalentul a circa 175.920 de mii de tichete de grădiniță de câte 50 de lei pe lună, potrivit calculelor Edupedu.ro.

Pentru cele 3 luni de grădiniță din acest an calendaristic, perioada 14 septembrie – 22 decembrie, asta înseamnă echivalentul valoric al tichelor pentru 58.640 de copii.

Sumele sunt reduse pentru toate județele, mai puțin Alba, Dâmbovița și Satu-Mare, unde există creșteri infime.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ